dimecres, 16 de febrer del 2011

Pobre Collbaix!!

Tafanejant per les webs de curses que acostumo a mirar me n'adono d'un parell que, o bé abans se m'havien passat per alt, o bé les han incloses com qui diu, d'avui per demà. D'una en parlaré en una altra entrada i en aquesta em centraré breument en una nova cursa que ha nascut a la capital del Bages i que està prevista per al diumenge 27 de febrer. Es tracta de l'anomenada "Tricoll", organitzada pel darrer gimnàs obert a Manresa -Cube- i que sembla que en el seu objectiu de guanyar quota de mercat en una ciutat, per alguns saturada de gimnasos, li ha donat per muntar tota mena d'activitats outdoor. El temps dirà si aquesta estratègia resulta eficaç i rendible. Però anem al tema; al darrer número del seu butlletí d'activitats (el 49 amb data del dissabte 5 del present), es pot llegir la notícia: consisteix en una prova de running (literal) de muntanya en què el repte és pujar i baixar al cim del Collbaix tres cops i per tres circuits diferents, amb l'afegitó que el segon ascens és una cronoescalada. Segons les dades, en total serien uns 12 km. i un desnivell acumulat de 670m.

Per a qui no el conegui, doncs tampoc és que sigui un turó molt conegut més enllà de la comarca, el Collbaix és l'elevació més important del Pla de Bages, amb poc més de 540m. sobre el nivell del mar i es troba entre el termes de Manresa i Sant Joan de Vilatorrada. Quan el dia ho permet és una magnífica atalaia per gaudir d'una molt bona panoràmica. A més, tant el turó en sí com els seus voltants són molt populars perquè qualsevol dia -òbviament més en cap de setmana- us podeu topar amb un exèrcit de corredors, BBT i quads. Tant és així que els seus camins i corriols deuen estar d'allò més trepitjats per tothom. Ara em ve al cap alguns estudis que per motius de feina he hagut de consultar sobre la capacitat de càrrega de camins en indrets naturals, de si cal posar-hi alguna mena de limitació perquè el possible excés de freqüentació no acabi deteriorant l'entorn, quan se suposa que justament aquest és un dels atractius que motiven que vingui gent. Però bé, és allò que diuen de si està mort, matem-lo dues vegades! I que carai, jo també hi hauré contribuït perquè he fet més d'una sortida en bici per aquesta zona i reconec sense cap mania que quan m'hi he trobat, no m'han vingut al cap aquesta mena de reflexions.

Tant se val, si voleu ser partícips d'aquesta nova cursa al Bages (per cert, benvinguda!) només caldrà que us adreceu al gimnàs (perdó, "Club de fitness") i inscriure-us, previ pagament de 15€. Però estigueu tranquils perquè si voleu fer alguna cursa per aquest turó i no podeu amb aquesta, us queda una segona opció tres setmanes més tard, una mica més veterana, com és la 4ª Cursa de Muntanya de Manresa, organitzada pel Club Atlètic de la ciutat i que transcorre per la mateixa zona. Altrament dit, que si és per muntanya i pels voltants de Manresa, en podeu quedar tips en poc temps.

Per acabar, i ja que he fet esment del gimnàs, aquí teniu una altra entrada relacionada amb una altra cursa de muntanya:

4 comentaris:

  1. Ooooh! t'has quedat curt amb la 4a Cursa de Muntanya de Manresa, pots afegir una miqueta més d'informació? un enllaç?
    Bé tampoc vull fer-te treballar més del compte, jeje, suposo que amb el nomb del Club Atlètic ja tindré prou.
    Sort per la mitja de Balaguer, cuida't.

    ResponElimina
  2. Collbaix és un bon lloc per anar. Jo vaig pujar per la part de davant (la que dóna a Manresa) i vaig baixar per la part contrària. La recomano a tot excursionista. Tot i així, vaig tenir la 'genial' idea d'anar-hi dies després de les últimes nevades de Manresa... entre fang i neu vaig patir unes quantes relliscades. Gags de l'ofici!

    Per cert, fa poc he pensat en tu i en una entrada teva al bloc que parlava sobre la coincidència de les eleccions de Catalunya amb el partit Barça - Madrid. Tinc entès que aquesta vegada certs cercles catòlics volen canviar la data de la final de la copa del rei de futbol (també juguen Barça - Madrid) perquè coincideix amb la Setmana Santa. Així va el país.

    Mateu

    ResponElimina
  3. Conchy, sobre aquesta cursa de muntanya de Manresa ara no trobo res llevat del poc que diu la web del club que l'organitza (http://www.clubatleticmanresa.org/) però només hi ha el mapa i el perfil. És possible que esperin més endavant per oferir més informació tenint en compte que és el 20 de març. Però vaja, tampoc queda gaire.
    Gràcies i procuraré seguir el consell de cuidar-me.
    JC

    ResponElimina
  4. Hola Mateu,
    Tens raó que el Collbaix és un bon lloc per anar-hi a fer activitats esportives però quan vaig fer aquesta entrada va ser perquè vaig pensar que molta gent deu pensar que no hi ha cap més muntanya al voltant de Manresa per pujar.
    I sobre l'altra qüestió, tens raó, així va el país! Entre el futbol i el nacional-catolicisme és sortir del foc per caure a les brases. Al cap i a la fi, però, per a molta gent, sigui o no creient i/o practicant, la Setmana Santa acaba sent uns dies per fer vacances i l'esperit religiós roman en un segon pla, malgrat les processons que es facin arreu.
    Salutacions.
    JC

    ResponElimina