dijous, 30 de juny del 2011

Juliol: poc o res en l'horitzó

Avui és el darrer dia del juny i toca pensar en les opcions del juliol, si és que acabem fent alguna cosa digne d'esment ja que tot sembla indicar que serà un mes en blanc. Després de repassar el calendari no he vist cap cursa d'aquelles que diguis "osti tu, aquesta no me l'he de perdre per res del món" i a més, sense ser una persona gaire sociable, he de confessar que la meva agenda per a tots els caps de setmana està ocupada per actes socials i familiars, tret del primer (però just aquest toca descansar després de dues curses seguides). Així doncs, a diferència de les anteriors entrades d'aquesta mena, aquest cop no dividiré el seu contingut en curses que faria, altres que em rumiaria i altres que no faria però que per un motiu o altre m'han cridat l'atenció. Més aviat, parlaré de les curses que m'agradaria fer (i que hauré de deixaré per a l'any vinent) i d'altres en què m'he fixat però que hi ha algun altre factor (a més de tenir la jornada ocupada) que em dissuadeix de fer-la (p. ex. el preu). Òbviament n'hi ha un altre que també s'ha de tenir en compte: el juliol no és l'època més propícia de l'any per córrer doncs ja sabeu que a les nostres latituds la calor pica d'allò més.

Feta aquesta introducció, detallem una mica més les (im)probables opcions. En primer lloc, les curses que m'agradaria fer, i que són aquestes:
  • Dissabte, 9: Cursa de muntanya de Torrelavit. És de 10 km. amb un perfil no gaire dur però tampoc és plana, ni molt menys. A més, el nom del club que l'organitza també és un indicador del que cal esperar-hi (feu clic a l'enllaç). Un aspecte a favor: és barata doncs val 8€.
  • Dissabte, 16: Cursa de Santa Margarida de Montbui. És de 10 km. organitzada pel Club Atlètic d'Igualada però a part del preu (9€), no en sé res més: ni recorregut, perfil, etc. Depenent de com vagi la tarda d'aquest dissabte, potser m'hi deixaré caure.
  • Dissabte 30: Cursa Popular de Bagà. Si la fes seria el tercer any consecutiu i és una opció a tenir en compte perquè és molt popular, de 8,5 km. amb un circuit que ja conec i es manté en un preu molt econòmic: 4€.
  • Dissabte 30: Cursa de l'Espluga de Francolí. És de 15 km. i la relació preu-distància està força bé (12€ amb xip propi). No té un recorregut pla sinó que puges fins la meitat i l'altra meitat la fas de baixada. És una oportunitat per aprofitar el cap de setmana i visitar aquestes contrades: Poblet, Montblanc, etc. Depenent de com vagin les vacances, qui sap ...
I en segon lloc, les curses que he vist i que no faré, i ni ganes. I curiosament les dues que indico són de Manresa (em sap greu):
  • Dissabte, 9: La Gran Eixelebrada. Una cursa per equips de tres persones, lligades amb una corda per la cintura (em recorda a la Gran Follada d'Igualada), que han d'evitar obstacles i transcorre pels carrers de la capital del Bages. És de 4 km. i val 10€. (no tinc clar si és per equip o cada membre). Però vaja, tant se val perquè aquesta mena de "curses" no em convencen gaire, i menys encara córrer per uns carrers que ja tinc més que trepitjats.
  • Dissabte 16: Cursa del Mosquit. Sembla que finalment es farà, al contrari del que deia en una entrada recent, recollint fonts d'informació fiables. El que passa és que crec que la seva organització ha passat a mans d'una botiga d'esports de Manresa (2.0) que sembla s'està ficant bastant en aquest món, i amb un cert èxit. De totes formes, el seu preu és de 14€ (no sóc soci del Club Tennis Manresa) i us confesso que no em ve de gust pagar-los quan crec que no els val. I l'experiència de l'any passat no va ser del tot positiva. Potser aquest dissabte em vindrà més de gust anar a Santa Margarida de Montbui.
Tot plegat, un mes de juliol que no destacarà gaire per la seva àmplia, variada i interessant oferta de curses i que té molts números que acabi no fent-ne cap. Si això passa, potser ho hauré de compensar després amb l'agost. Ja ho anirem veient.

2 comentaris:

  1. Doncs jo diumenge faré una de les que odies, que semblen més manifestacions que curses. Vaig a La Maquinista

    ResponElimina
  2. Bufff! no les odio però no m'atreuen gens aquesta mena de curses, tot i que aquesta en concret té, crec, una causa solidària. Res, que et vagi bé i no te'n cansis gaire.
    Salutacions cordials.

    ResponElimina