divendres, 24 de juny del 2011

Per Sant Joan, a Bagà

Suposadament demà a aquestes hores ja hauré fet la darrera cursa del juny i qui sap si també de la temporada, abans de l'aturada estival. Es tracta de la XXII Cursa d'Estiu de Bagà, vila que amb aquesta serà la tercera vegada que visito amb motiu d'una cursa des què vaig començar a participar en proves populars (any 2009), ni que sigui per curses diferents. Val a dir que aquest honor és compartit també amb Lleida (templers i bombers), Olot (mitja marató i volcans) i Tàrrega (tres mitges maratons). En aquest cas en concret la cursa és de 12,5 km. i ni molt menys és plana, doncs té una diferència d'altitud d'uns 200 m. entre el punt més alt i el més baix; això sí, si el perfil no enganya, aquest no té cap complicació perquè des del qm. 2 fins gairebé el qm. 7 és de pujada i després, i fins el final, tot és de baixada. Per tant, hauré de ser conservador en el primer tram i més agossarat en el segon, bo i més si com s'espera demà farà una forta calor. En aquest sentit, destacar l'encert de l'organització de fer la cursa a les 9:00h, tot i que per a mi voldrà dir haver de matinar una mica per arribar-hi a temps.

A part d'aquestes poques dades reconec que no en sé gaire més de la cursa de demà, llevat que la pàgina de Ropits la descriu com "de mitja muntanya tranquila, ascendent i descendent" i amb una combinació d'asfalt i pista. I un dels millors aspectes a valorar és el seu preu: 6€, la qual cosa fa que si fem la relació amb el nombre de quilòmetres, deu ser una de les curses més barates (0,48€/km.). A més, si consultem les classificacions de les darreres nou edicions, és molt probable que la de demà sigui la cursa amb menys gent en què hagi participat, doncs ens movem entre un mínim de 41 corredors i un màxim de 83 (l'any passat). I si afegim que aquest cap de setmana coincideix amb el pont de la diada de Sant Joan, doncs tot fa suposar que la cosa no variarà gaire. Com veieu, passarem dels gairebé 1.400 corredors a Lleida de fa una setmana a menys d'una dècima part.

I qui sap si la de demà serà la darrera cursa d'aquesta temporada, més que res perquè després de fer una primera ullada al calendari, el mes de juliol no té gaires opcions atractives (per mi) i, a més, per motius familiars tinc un parell de caps de semana ocupats. Tot plegat, ja ho anirem veient.

2 comentaris:

  1. Hola teacher, a més hauries de subratllar que la calor fa dies que apreta i és un enemic important, almenys per a mi. No seria una mala idea que organitzessin més carreres al vespre.
    Així que si estàs acomiadant la temporada i com dius, no s'espera molta afluència .... ho has de fer per la porta gran!! un pòdium, potser?? jeje
    Sigui com sigui, espero que la gaudeixis.
    Cuida't.

    ResponElimina
  2. Hola,
    La calor és un enemic per a tothom, tot i que hi ha gent que sembla que vagi millor. En un principi, jo pensava que era d'aquests, més de secà que no pas de regadiu, però després vaig veure que no és ben bé així. Com que en aquests moments ja l'he feta, dir-te que la calor no ha estat tan forta, però esclar, a les 9:00h tampoc s'espera que ho sigui, i més entre els 800 i 1.000 m. d'alçada.
    I pòdium? no hi compto ni en somnis.
    Sort per Vacarisses.

    ResponElimina