dijous, 30 de setembre del 2010

Premis Blocs Catalunya: s'acosta el dia "D"

Fa uns dies vaig rebre un missatge al meu compte de correu sobre els Premis Blocs Catalunya i en llegir les primeres paraules de l'encapçalament em vaig endur una agradable sorpresa perquè deia "Premis Blocs Catalunya 2010", Bona tarda, enhorabona, el teu bloc és un ..". El primer que se'm va passar pel cap va ser allò de "calla tu, m'estan dient que he guanyat el premi de la meva categoria" però immediatament després vaig baixar de cop del núvol en llegir la resta del missatge, on se'm deia que havia estat un dels 10 finalistes, fet que ja sabia. Després se'm recordava quina havia estat la mecànica de les votacions i que aquestes havien servit per triar els finalistes (100 repartits en 10 categories de més de 600 blocs inscrits) d'entre els quals, un jurat ha d'escollir el millor de cadascuna a partir de cinc criteris (disseny, continguts, estructura, periodicitat d'actualització i interacció amb els lectors). Òbviament, i suposo que per mantenir la incertesa, no es faran públics els guanyadors fins el mateix acte d'entrega de premis, és a dir, demà primer dia d'octubre.

Si entreu a la pàgina web veureu qui integra el jurat i deixant de banda el Sr. Ernest Benach (president del Parlament de Catalunya), la resta de persones em són desconegudes. És clar que tampoc han de ser mediàtiques i populars perquè siguin molt bones dins els seus respectius àmbits professionals. Si me de refiar d'aquests cinc criteris, ara mateix no sabria què dir-vos en relació a aquest bloc, en què coixeja i què està millor. Potser els dos darrers són criteris més objectius que els altres tres, i crec mantenir una relativa bona periodicitat en la publicació dels escrits i per contra, la interacció amb els lectors és més fluixa (si ens hem de guiar només pels comentaris que hi fan). Pel que fa als criteris del disseny, estructura i continguts se'm fa més difícil pensar què es valorarà i en quin grau: l'estil del llenguatge escrit, la distribució de les diferents parts del bloc en el seu conjunt, l'estètica, la incorporació de fotos, imatges, vídeos, enllaços, etc. Per tant, si em demaneu un pronòstic us diré que, per a mi, és ben incert.

Sobre això mateix, he de reconèixer que havia pensat en la possibilitat que els meus assessors en noves tecnologies fessin una visita per separat a cadascun dels membres del jurat, més que res per si tenien algun dubte sobre quin bloc havia de ser, merescudament, el guanyador. I val a dir que no m'han fallat mai, si tenim en compte que són un grup de 8 persones, fan 2x2 m. (d'alçada i amplada) i tenen procedències ben diverses: sicilians, napolitans, albano-kosovars i xinesos (deu ser efecte de la globalització). Alguns mal pensats han dit que tenen vincles amb grups de delinqüència organitzada (per allò de la màfia, camorra, tríades xineses, etc.) però res més lluny de la realitat. Són bona gent i els qui fa aquestes acusacions uns envejosos. Al final, però, ho he descartat perquè el jurat ha de merèixer tota la nostra confiança. A més, amb això de la vaga els he tingut molt ocupats fent de piquets "informatius" i, sobretot, "convencitius".

Bromes a part, ja us avenço que tinc prevista la meva assistència a l'acte perquè em fa gràcia i tot i reconèixer que hi ha blocs molt bons, encara mantinc un bri d'esperança que al final, Marathon man sigui el guanyador de la categoria d'esports. A més, tinc entès que el sopar fred que es fa després és per xuclar-se els dits. D'aquí poc més de 24 hores sabrem el desenllaç final, s'acosta el dia "D", de decisiu. Us imagineu que quedés immortalitzat en una foto com aquesta (són els guanyadors de l'edició de l'any passat). No estaria gens malament i seria una bona dosi d'autoestima; això sí, prometo que l'èxit no se'm pujarà al cap i que continuaré sent amics dels meus amics!! Finalment, si us interessa el tema segurament a través del Facebook i Twitter dels Premis es podrà seguir fil per randa el transcurs de la cerimònia.


4 comentaris:

  1. Gràcies Raül, espero que això mateix ho pensi el jurat. Vagi bé els Cavalls del Vent, si la fas.

    ResponElimina
  2. Joan Carles!
    Que tinguis molt bona sort demà (avui, ja!)!
    Una abraçada, Raul.

    ResponElimina
  3. Hola Raul (aquest post sembla que vagi de Rauls), gràcies pels teus bons desitjos. Demà n'informaré de com ha anat l'assumpte.
    Una altra per a tu.
    JoanCarles

    ResponElimina