diumenge, 3 d’abril del 2011

Contrastos

Tafanejant per algunes de les possibles curses del maig -fixeu-vos que ja vaig a un mes vista- topo amb la del Cros d'Artés; entro al Web i vet aquí que trobo una breu informació de la 1ª Cursa de Muntanya de Cardona, sobre la qual ja en vaig parlar no fa gaires entrades destacant el fet de l'escassa difusió que, al meu parer, s'havia fet. Doncs bé, si ens hem de refiar del que hi diu, hi van participar només 34 corredors. També hi ha una breu ressenya al Web dels Fondistes del Solsonès però no diu gaire cosa més que els guanyadors. Total, que tinc la impressió que aquesta 1ª edició de la cursa cardonina haurà passat sense pena ni glòria pels annals de les curses populars. Potser aquí teniu un exemple de com amb un petit esforç extra de difusió, més enllà d'imprimir uns quants fulletons, la cosa hagués pogut tenir més volada. És clar que també es pot pensar que els organitzadors ja tenien, d'entrada, la intenció que la cursa fos un acte molt minoritari i només per a gent de la mateixa vila i voltants. Però m'ensumo que no. Vés a saber si al final hi havia més personal de control i logística vària que corredors. Remenant per Internet, a banda d'aquestes dues referències citades, no n'he trobat cap altra i de cara a properes edicions no estaria de més que es millorés l'aspecte de la publicitació que, avui dia, no costa ni gaires esforços ni gaires diners. Ara només falta que trobi alguna crònica dient que va ser un gran èxit! Encara recordo això mateix de la cursa Gironella-Casserres-Gironella del 2010 en què van participar l'exorbitant xifra de 41 corredors!!

I si voleu un parell de contrastos, avui es fa la cursa del Corte Inglés de Barcelona, una de les més multitudinàries d'Europa (per no dir la que més) i s'espera que aplegui més de 55.000 corredors. Òbviament no es pot comparar aquesta amb la de Cardona sinó que tan sols vull deixar constància de les magnituds en què es mouen una i altra. I el segon contrast, molt més modest que l'anterior el trobem a la urgellenca vila de Tàrrega. Ahir a la nit em vaig inscriure a la seva mitja marató després de veure que havia certs aspectes que crec han millorat respecte anys anteriors (p. ex. el recorregut i altres de logístics) i que, confesso, li tinc ganes perquè les dues edicions que l'he feta no m'han anat gaire bé. A més, el preu es manté en uns nivells força acceptables i amb o sense xip resulta encara més barata que altres curses de "només" 10 km. (p. ex. sense anar més lluny he rebut un missatge recordant-me la propera Cursa de la Policia Manlleu-Vic en què la inscripció va dels 15 als 20 euros, depenent de quan es faci; que no comptin amb mi!). Doncs bé, tornat al fil del contrast targarí, resulta que enguany han ampliat el nombre de participants dels 600 de l'any passat a 750 i ja us ben asseguro que s'ompliran (també és cert que paral.lelament es fa una altra cursa de 10,5 km.). Suposo que això és el que té fer les coses raonablement bé (sempre podem trobar serrells per polir) i una bona campanya de difusió, la qual comença per "mimar" els potencials corredors amb missatges de recordatoris. És clar que en aquest cas, i sent una cursa de les Terres de Lleida, ja hi té molt de guanyat de bon principi.

I ja que n'he fet referència, aquí teniu una entrada sobre la cursa de Gironella relacionada amb el popular personatge del diputat d'ERC Joan Tardà i les seves frases del programa de TV3 "Polònia".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada