dimecres, 21 de setembre del 2011

Una nova cursa: ¡más madera!

Doncs sí, permeteu-me aquesta breu entrada per donar la benvinguda a una nova cursa que en breu traurà el nas en aquest "mercat" cada vegada més competitiu de les curses populars. I és que a través del meu bloc m'ha arribat un missatge en què se me n'informa i em conviden a participar-hi. Es veu que no em deuen conèixer bé!! Es tracta de l'anomenada Cursa del Sot, una altra cursa de muntanya que es farà a la vila de Monistrol de Calders (Bages), el proper dissabte 1 d'octubre, a les 5 de la tarda. Com ja s'ha dit altres vegades, és bo que l'oferta augmenti perquè els corredors tinguin més opcions de triar pel que fa al lloc, distància, perfil, tipus d'itinerari, etc. Per tant, en primer lloc la meva més sincera felicitació als organitzadors de la cursa (el GEMC o Grup Excursionista de Monistrol de Calders) i els millors desitjos que aquesta primera edició sigui molt reeixida.

Segon, qui conegui una mica aquesta zona (al Moianès) ja deduirà que no es tracta d'una cursa còmoda pel que fa al seu perfil i de fet, no s'enganya ningú quan s'especifica que és de muntanya. La distància a recórrer és d'uns 10,75 km. (això si després no tiren més llarg, com va ser el cas de la recent cursa de Calders) i un desnivell acumulat de gairebé 800 m. Segons s'indica al Web una bona part del recorregut passa per senders, alguns d'oberts especialment per a la cursa, i els corredors que s'hi aventurin gaudiran -si és que tenen el cap per això- de molt bones vistes i un entorn paisatgístic de gran interès (p. ex. la bassa de Rubió, el gorg de Saladich -foto- i la riera de Sant Joan). En aquest enllaç teniu una magnífica galeria fotogràfica de la vila i sabreu de què estic parlant. I sembla ser que la cirereta del pastís serà la pujada al pla de Trullàs, que ja avisen que només els més forts podran fer corrent! De fet, suposo que per això l'han batejada amb aquest nom, ja que per al qui no ho sàpiga, un "sot" és una vall petita i fonda i per tant, tot el que es baixa primer, després s'acaba pujant. La cursa és un circuit al voltant de la riera de Sant Joan.

Així doncs, amb tot això ja podeu donar per fet que pel fa a l'autor d'aquest modest bloc no farà acte de presència. Si ja va acabar una mica baldat de la cursa de Calders (i amb un desnivell que no arribava ni a la meitat d'aquest altre) no espereu de mi una gesta que està fora de les meves possibilitats. Entre aquesta i la de la Vall d'en Bas diguem ja he complert amb el "cupo" pel que fa a aquesta mena de curses. De totes formes, qui s'ho rumiï ha de saber que no hi haurà molta gent (el límit està fixat en 120 corredors) i que la inscripció val 10€ (un preu raonable). A canvi, tindrà assegurats el suor i les llàgrimes (esperem que la sang no), un bon paisatge, un piscolabis a l'arribada i una samarreta de regal.

Tot plegat, si accediu a l'enllaç de la cursa trobareu les dades necessàries per fer efectiva la inscripció però no badeu que l'anticipada acaba el diumenge 25 de setembre, tot i que també és possible la inscripció el mateix dia de la cursa en el cas que sobrin dorsals. Per cert, algú hauria de dir al redactor de l'entrada al bloc que "haviatuallament" s'escriu sense "h".

6 comentaris:

  1. Ei ! Et llogarem de redactor, sembla que siguis l'organitzador de la cursa!

    L'avituallament ja està arreglat, merci!
    Jordi (el redactor)

    ResponElimina
  2. Jordi,

    Com a redactor? bé, us ho faria de franc!! M'agrada escriure però és clar, hauria de fer la cursa per fer una bona crònica. I com ja dic en l'entrada, aquesta no la podré fer pels motius que exposo.
    I sobre el tema de l'"havituallament", és una apreciació que faig per defecte professional. és que sóc professor i em fixo en qüestions d'aquesta mena.

    Salutacions ben cordials i que vagi bé la cursa.

    JC

    ResponElimina
  3. Ets realment una "mina" per a les noves curses i per a les curses menys mediàtiques i ben organitzades. Sens dubte una bona ocasió per probar-se en un ambient agradable, amb un recorregut que, si pugués, de ben segur que faria.

    ResponElimina
  4. Una "mina" no ho sé, Raúl. Només faig de canal de transmissió de les informacions que m'arriben. I és que potser el bloc cada cop és més visible! I què vols dir amb això de "si pogués"? Un corredor amb les teves marques ni s'ho rumiaria. No et posis tanques abans de fer la cursa.

    Sort al Prat i salutacions ben cordials.

    JC

    ResponElimina
  5. He vist el teu bloc i em sembla que m'has deixat de seguir per prejudici quan has vist que sóc de Badalona pensant que inflaria els preus.
    Tenia la intenció de fer-la per menys de 10€. La meva intenció era la de fomentar l'esport entre la gent per assolir l'hàbit d'una vida sana i ser més feliços, igual que m'ha passat a mi (he perdut més de 20 kilos des de nadal i encara em queden 20 més).
    La idea era aconseguir organitzar una cursa que em costés 9 euros en serveis i regals per persona i vendre les inscripcions a 9'50 per treure'n 50 cèntims de benefici. Què menys que això després de 9 mesos treballant.

    ResponElimina
  6. Sergi, no tinc cap prejudici vers els i les badalonines, llevat que per aquí Manresa no cau gaire bé la Penya de bàsquet. I tampoc he de pensar que inflaries el preu de la cursa només per aquest "detall".
    La teva idea em sembla molt bona (aplico la regla d'1€ per qm.) i una cursa de 10 km. que costi més de 10€ em semblaria un pèl cara (sempre hi ha excepcions, és clar). Si vols fer-la més barata pots estalviar-te algun regal (tampoc sé en què havies pensat) i de fet, 9,5€ és un preu atípic perquè veuràs molt poques curses en què a la inscripció hi consti aquest mig euro. Suposo que la tendència seria arrodonir-la als 10€ perquè si la gent vol fer aquesta cursa, no crec que li vingui d'aquest mig euro.
    Ara bé, no entenc perquè dius que t'he deixat de seguir. Crec que fins ahir a la tarda no t'havia seguit mai fins que vaig rebre un missatge al Twitter. Si vols que et segueixi, millor a través del Facebook perquè al Twitter no em connecto gaire, la veritat sigui dita.
    Salutacions i endavant amb la pèrdua de més quilos.
    Joan Carles

    ResponElimina