dilluns, 21 de novembre del 2011

Guanyem la batalla a la RFEA

Faig aquesta breu entrada (espero!) per fer-me ressò de tres aportacions que altres co.legues del món de les curses populars han fet a través de les xarxes socials. Tenen a veure amb la polèmica comentada no fa gaire en aquest mateix bloc (enllaç) sobre la intenció que tenia la Real Federación Española de Atletismo de voler imposar una llicència d'un dia a tots aquells corredors que volguessin participar en les curses incloses al seu calendari, amb un preu que variava dels 3 a 5 €, depenent del tipus de de cursa. Òbviament, i malgrat els arguments de l'entitat "reial" (que si una assegurança, que si avantatges diverses, que si bla, bla, bla), tothom ha vist en aquesta iniciativa un afany estrictament recaptatori, oimés quan sembla que durant molt de temps la Federació ha passat "olímpicament" de les curses populars i ara, en veure que han crescut com l'escuma i que tothom s'apunta al bombardeig, ha vist una excel.lent oportunitat d'obtenir diners amb què omplir unes arques que deuen estar més buides que la caixa forta de La Moncloa (i no vull espantar ningú).

Doncs bé, darrerament també hem estat testimonis de com l'opinió popular ha fet sentir la seva veu (no diria que ha sortit al carrer perquè això més aviat ha tingut lloc dins l'esfera virtual), i pel que sembla amb un gran èxit. Primer va ser l'anomenat "Carnet del corredor" que ja és història (per carnet ja em faig el del Club Super Tres per a l'Stanis que segur n'obtindré més avantatges) i ara aquesta altra iniciativa que sembla que no ha anirà gaire més enllà (és com si s'hagués "autoliquidat" a l'estil James Bond, el de la llicència per matar). Tot plegat, que sembla ser que aquesta mena d'"impost revolucionari" té els dies comptats i que la Federació haurà de buscar altres mecanismes per eixugar el dèficit que arrossega i que, segons algunes fonts consultades, són més que remarcables, oimés en els actuals temps de crisi.

Per si us va més el tema, us poso els enllaços que he consultat:
  • Un article del diari ADN publicat amb data del 18 de novembre titulat "Una licencia antipopular" (compte que té dues parts).
  • Un article del diari Segre publicat també amb data del 18 del present titulat "Planten la Federació", i que reprodueixo del Facebook del Club 100x100 Fondistes de Tàrrega.
  • Aquesta entrada al bloc Corricolari amb data de l'11 de novembre. Fixeu-vos com en aquesta es citen algunes curses prestigioses que s'han negat a posar-se vaselina perquè la RFEA els doni per cul, com són les maratons de Barcelona i Sevilla, les clàssiques de Behovia-San Sebastián, Canillejas (Madrid) o la Cursa dels bombers de Barcelona. I en total es parla d'un 70% de les curses incloses al seu calendari.
  • I com a propina, un darrer enllaç que he trobat prou interessant del Grup d'Atletisme Lluïsos de Mataró on al final s'inclouen uns càlculs aproximats del que se'n podria embutxacar la Federació by the face i sense fer res amb una cursa estàndard, si s'apliqués la seva llicència. També inclou l'enllaç a la circular de la mateixa Federació amb el nom de "Reglamento para las competiciones de campo a través, marcha, ruta y reuniones de pista cubierta y aire libre". No sé perquè un nom tan llarg i pompós per una cosa que es por resumir amb una expressió molt més curta: "atracament a ma armada".
Per acabar, us poso aquesta altra entrada del bloc que es remunta al 7 d'abril del 2010, quan ja es parlava del carnet de corredor. Tot sigui per fer bullir l'olla i fer que la RFEA es dediqui al que sempre ha fet -i sovint malament- com és l'atletisme d'elit i ens deixi als populars al marge de les seves fastigoses maniobres per buidar-nos encara més les nostres migrades butxaques. Que els donin pel cul, i sense vaselina!

2 comentaris:

  1. Vaig participar a la mitja marató de Sabadell d'enguany. Al cap d'un temps d'haver finalitzat la prova m'arriba a casa una carta de la RFEA amb el carnet del corredor dins i un nom d'usuari i PIN per entrar a la pàgina web habilitada al cas... Després d'estudiar els possibles avantatges del citat carnet (gratuït però amb possibilitat d'obtenir una versió "premium" pagant), i tenint en compte que la majoria de curses que corro no pertanyen al calendari de la RFEA, decideixo enviar un correu sol·licitant la baixa.
    Al dia següent rebo resposta més que extensa i argumentada sobre la finalitat del carnet i la necessitat de complir amb la legalitat respecte l'assegurança etc. Els responc amablement per la seva informació i els reitero la meva voluntat de ser donat de baixa. Em confirmen la baixa i em comenten que si participo en alguna altra cursa del seu calendari, l'organització de la mateixa està obligada a cedir les dades dels participants i novament s'iniciarà "d'ofici" el procés com en el cas de Sabadell.
    La meva reflexió és molt simple: CAL? Poden jugar amb les nostres dades personals (recordem la Llei Orgànica de Protecció de Dades) així? És necessari que cada cop haguem d'anar-nos donant de baixa si tenim la bona o mala sort de córrer en una cursa de la RFEA?

    Si un decideix fer-se el carnet del corredor, totalment respectable, però imposar-lo? NO, GRÀCIES!

    Salut i a córrer sense carnet!!

    ResponElimina
  2. Dani,
    Això que em comentes ja m'ho han dit un parell de persones més, i que també han rebut el carnet i l'han retornat. El que no em queda gaire clar és això de les dades personals doncs no sóc gens entés en aquesta qüestió. Pel que fa a mi, dedueixo que no he hagut de córrer cap cursa de la Federació perquè no he rebut aquest carnet (bé, potser si, la marató de BCN del 2010).

    Tot plegat, crec que la Federació ho ha fet de la pitjor manera possible i ara ja no és a temps de rectificar si vol tirar endavant alguna altra cosa per l'estil. Com deia a l'escrit, estic més per treure el carnet del club Super Tres per al meu fill que em serà més satisfactori. I és que si ens posem a comptar, ni t'iagines la quantitat de carnets que podem portar a la butxaca!

    Gràcies i salutacions.

    ResponElimina