dimecres, 28 de desembre del 2011

2012: amb quina cursa l'encetarem?

Responent al títol de l'entrada us he de confessar que no n'estic segur del tot. Ahir vaig fer una ullada al calendari del mes de gener i si voleu que us digui la veritat, tret d'alguna excepció, no vaig veure cap cursa que em cridés bastant l'atenció i per la qual pensés allò de "peti qui peti, aquesta l'he de fer". No recordo en molt de temps haver-me trobat en aquesta disjuntiva perquè mes rere mes sempre trobava alguna opció preferent a partir de la qual, escollir després les altres. Però aquest cop no és ben bé així i, primer, les curses que crec poden ser interessants ja les conec perquè ja hi he participat (i tampoc és qüestió de repetir pel simple fet de fer-ho) i segon, les altres opcions són, d'acord amb les meves preferències, bastant "secundàries". Per tant, aquesta entrada no serà gaire orientativa del que acabaré fent finalment (no començaré dient allò de "Curses que faré") però tot i això segur que alguna cosa o altra caurà al sac.

Fet aquest preàmbul, les opcions a tenir en compte són les següents:
  • Curses que em rumiaré: en primer lloc tenim la Cursa dels Dos Turons (Moià) per al diumenge 15. Aquesta va ser la meva segona cursa (al 2009) i crec que d'ençà aleshores, hi ha hagut algun canvi en el seu recorregut (potser un pèl més llarg). És de muntanya i ja sabeu que per a mi, això és un gran handicap. Però sent a prop de casa, com diuen en castellà "lo comido por lo servido". Segon, per al següent diumenge (22) hi ha la quarta i darrera cursa del circuit ARCS-ANBASO a Súria (ja vaig fer la de Rajadell). És de 12,5 km. i també de muntanya però com encara és més a prop que Moià, no caldrà matinar gaire per ser-hi. I a més, hem de fer país! I com a tercera opció amb unes quantes butlletes, tenim la Cursa de l'Oli de les Borges Blanques. Hi hem estat els dos darrers anys i crec que és una de les millors curses que es fan per les Terres de Ponent: no és cara, molt bona organització, ambient festiu assegurat, recorregut entretingut, etc. El que passa, però, és que després de dues presències seguides, potser enguany primarem més el factor de la proximitat a casa. I d'altra banda, coincidiria amb la de Súria.
  • Curses que no faré: tenim dues mitges maratons (Sitges i Terrassa) però com no estic en forma per fer aquesta distància amb una certa "dignitat" (és a dir, amb un marge de temps concret), m'estaré de fer-les. A més, he fet una ullada als recorreguts i si he de ser sincers, no m'atreuen gens (tots dos molt urbans i en el cas sitgetà, dues voltes a un circuit). Per als que busqueu fer aquesta, gairebé, mateixa distància teniu l'opció de la Cursa Mar i Murtra (Blanes): 20 km. amb una mica de desnivell però amb un recorregut molt més agradable. Hi vaig ser al 2010 i si estigués bé, hi tornaria sense rumiar-m'ho dues vegades. Per acabar, hi ha dues opcions més però totalment diferents de tot això: la Cursa de Callús (la tercera del circuit ARCS-ANBASO) i la de Vilafranca del Penedès. Pel que fa a la primera, optaré prudentment per no fer-la ja que el seu perfil és un autèntic trenca-cames mentre que la del Penedès estaria bé (una típica cursa urbana de 10 km.) si no fos que consisteix a fer dues voltes a un circuit per dins la ciutat. De totes formes això no és obstacle perquè hagués de tancar inscripcions abans d'hora l'any passat (el seu debut). I suposo que enguany passarà el mateix.
Tot plegat, ja veieu doncs que paradoxalment al que sempre dic i del que més d'un cop he renegat, aquest proper mes de gener tinc bastant números perquè acabi caient al que per a mi és un dels costats foscos de les curses populars, les de muntanya. Aggg!! Si finalment és així, ens ho haurem d'agafar amb calma i serenor.

4 comentaris:

  1. En primer lugar, FELICES FIESTAS y FELIZ 2012! Vence a tus miedos, a por la de montaña! en todo caso, espero que disfrutes mucho, ya sea en los rodajes del día a día como en las competiciones que finalmente elijas

    ResponElimina
  2. Gracias Celina por tus buenos deseos.
    Sobre lo de mis miedos, no es que tenga demasiados pero es que la montaña no se me ha dado nunca bién, ni siquiera cuando estaba en mejor forma que ahora. Por lo tanto, tendremos que ir a disfrutar porqué lo de "competir" ... como que no!

    Buen fin de año y mejor entrada al 2012.

    ResponElimina
  3. La dels dos turons és la que jo m'he decidit per primera vegada, ja veurem !!!!!!!

    ResponElimina
  4. Capgirell,
    Bona opció aquesta; jo no tinc gaire clar encara però per poc que pugui ens hi veurem.
    Bon any.
    JC

    ResponElimina