dimecres, 24 de juny del 2009

Properes curses previstes prevacacionals

Després de Sant Joan ja és quan acostuma a iniciar-se l'època de més calor a les nostres contrades, motiu pel qual el llistat de les curses que penso fer a les properes setmanes és, certament, dubtós. Potser el títol d'aquest escrit és enganyós i més que "previstes" seria més correcte dir "curses que he vist que poden ser interessants i/o de les quals he recollit una mica d'informació". Però com és un títol massa llarg, deixem-ho com està i la gent ja m'entendrà. A més, el calendari tampoc és que n'ofereixi tantes com abans (s'acosten vacances) que em cridin l'atenció. Dit això, tot seguit us en detallo unes quantes sent conscient que potser totes no les faré.
  1. Diumenge, 28 de juny: 1ª Cursa Atlètica contra dels Desigualtats (a Bell-lloc d'Urgell). De fet, aquesta cursa ja l'havia anunciada al meu darrer escrit de curses previstes (12 de maig). Tot i que ja hi estic inscrit (però en el moment d'escriure encara no he pagat), tampoc és segur que la pugui fer. Això d'agafar el cotxe un diumenge ben d'hora al matí i fer 100 km. d'anada i uns altres 100 de tornada ja comença a cansar. Però bé, tampoc s'ha de descartar tant per la distància com pel seu perfil. I a més, seria la primera en el meu breu historial atlètic en què participaria des de la seva "fundació" (en ser la seva 1ª edició). Qui sap si d'aquí molts anys, quan ja m'hagin ingressat en una residència i hagi d'anar amb el caminador darrera les infermeres (per què us penseu que corro sinó?) podré dir allò de "sí, jo hi vaig ser el primer cop que la van fer" (això si se m'entén quan parli, és clar!).
  2. Diumenge, 5 de juliol: II Cross de Callús. Aquesta ja fa un temps que li tinc posat l'ull, no tant perquè m'entusiasmi molt sinó perquè em cau molt a prop de casa i podria estar-me una estona més a llit. Tampoc tindria gaire sentit, crec jo, que fes les curses que s'organitzen lluny de Manresa i en canvi, oblidés les de la meva comarca. Com titulava un dels meus recents escrits, "Fem comarca". Aquesta té un perfil que no s'ajusta gaire a les meves preferències però per contra, alguns dels seus trams ja me'ls conec d'haver-los fet en bici amb el Frans.
  3. Dissabte i diumenge, 4-5 de juliol: Desértica Extrema "Belchite". Dues curses en dissabte i diumenge d'11 i 21 km respectivament pel desert dels Monegres. El seu nom ja és prou indicatiu de la duresa de la prova -sobretot si es fa completa- i tot i que la gent no s'ho acabi de creure no estic prou boig encara com per fer-la. Si em diguéssiu de córrer una cursa, no us diria que no però les dues en menys de 24 hores, en absolut. Admetre les pròpies limitacions és de persona prudent i sobretot, sensata. Això sí, té l'al·licient de recórrer uns paratges que tenen el seu encant (si més no per mi) i conèixer una ciutat -Belchite- que qui sàpiga una mica d'història de la Guerra Civil la sabrà valorar (sobretot l'antic nucli). Val a dir que sobre aquestes curses en condicions extremes, tinc pendent de fer un escrit perquè ... déu n'hi do.
  4. Dissabte, 18 de juliol: Cursa Tal Qual (Mollerussa). Aquesta és nocturna (per tant, no caldrà patir gaire per la calor) i de només 4 km. Fins aquí podríeu dir que tampoc és que tingui cap particularitat que la faci molt diferent de la resta de curses, deixant de banda la seva "nocturnitat". Us equivoqueu de ple perquè si cliqueu a l'enllaç comprovareu que en té una de ben "naturista" i que pot fer que molta gent s'ho rumiï dues vegades abans d'inscriure-s'hi. Em sembla que ja estic parlant massa. Cliqueu-hi i ja em direu què us sembla.
Finalment, a la passada cursa dels Templers vaig recollir informació de la que s'organitza a Santa Margarida de Montbui (a tocar d'Igualada), també de 10 km. Ara bé, no m'acaba de convèncer perquè la informació del Web (et connecta amb el Club Atlètic d'Igualada) no és gens aclaridora sobre el recorregut i perfil. A més, coincideix amb la de Mollerussa i posats a fer una cosa diferent ... doncs qui sap si encara agafaré un cop més el cotxe en direcció Ponent.

I després ja no compto que pugui fer-ne més. Algun que altre compromís familiar, les vacances, alguna sortida en BTT i un merescut descans faran que tingui aquest estiu prou ocupat. I com diu la dita "qui dia passa, any empeny" i ja ens plantarem al setembre sense adonar-nos-en.

2 comentaris:

  1. El teu blog destacat al 3cat24.

    Hola Joan Carles,

    El 3cat24, pàgina web de notícies de TV· i Catalunya Ràdio, vol mostrar el que es fa a la Blogosfera catalana i diaàriament destaquem un blog amb contingut interessant. Avui dijous 25 de juny li ha tocat al teu. Ho pots veure aquí: http://www.3cat24.cat/blogs

    Si tens cap problema o vols que no el destaquen només nes ho has de dir.

    I si ens pots recomenar un altre blog en català que considetis bo, ho farem en nom teu.

    Salutacions

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per aquesta consideració. Us passaré un blog que trobo molt interessant per la diversitat dels seus continguts. De fet, és un dels que tinc enllaçats al meu.

    ResponElimina