divendres, 2 de juliol del 2010

Sobre un parell d'obsequis en curses

Fa uns dies vaig tenir una agradable sorpresa. Un dels blogs que tinc enllaçat a aquest és d'una antiga estudiant de la titulació d'Humanitats que es diu Irene Torra. Si hi feu una ullada veureu que té un cert talent per a la literatura doncs l'estil amb què redacta les seves entrades és d'aquells que fan pensar que tard o d'hora, si s'hi dedica, arribarà lluny. Vés a saber si en un futur en sentirem a parlar d'ella després que guanyi algun premi important, d'aquells amb què després et surten amics de sota les pedres i se'n fan grups d'admiradors al Facebook. Ja apuntava bones maneres a la universitat i veig que aquestes s'han mantingut. Doncs bé, la sorpresa a què em referia al principi va ser trobar-me sobre la taula del meu despatx un obsequi seu d'una cursa feta fa poc i en què em sembla que ella hi va ser-hi, tot i que crec que això de les curses populars no li va gaire. De quina es tracta? Us dono unes quantes pistes: es fa a la capital, aplega desenes de milers de corredors, l'he criticada més d'un parell de cops i en aquesta darrera edició van donar un regal, certament, una mica original ... Què, sabeu de quina es tracta? Doncs ni més ni menys que la Cursa de El Corte Inglés.

A l'escrit que en vaig fer parlava d'aquest obsequi i feia una paròdia (suposo que amb més desencert que cap altra cosa) aprofitant el ressò mediàtic i el cost polític de la passada consulta de l'alcalde Hereu sobre la Diagonal. L'Irene devia llegir el text i sospito que amb una mica d'ironia, em va regalar l'obsequi que ella es va ben guanyar amb la seva suor. I he de confessar que té el seu encant, un tros de tartà de l'estadi de Montjuïc de 5cm x 3cm x 1cm i dins una caixeta de cartró amb el nom de la cursa i que tot plegat, fa patxoca. El deixaré exposat el meu despatx de casa tot i que la veritat és que com no és gaire gran, tampoc hi destacarà gaire i potser fora més pràctic utilitzar-lo com a clauer. Gràcies, Irene.

I ja que parlem d'obsequis, deixeu-me que us en digui una altra. Recordeu que a la Mitja Marató d'Olot, a banda de no fer una cursa brillant, ens en vam treure un pernil? Recordeu també com no les teníem totes perquè havent pagat 16€ per la inscripció ens semblava un obsequi "sospitosament" massa generós? Però per sorpresa nostra, el pernil ha donat un molt resultat i tot i que tampoc és que fos un pernil d'una categoria de 5 Jotes, també és cert que a casa no som uns sibarites com per deixar-nos portar per aquestes exquisideses. Ara, després de gairebé dos mesos i mig ja no sabem com posar el ganivet per poder treure'n un tros que no sigui digne d'estar en un plat de cuina minimalista, no som capaços de tallar-ne un bocinet sense que el gat giri cua mig ofès per les engrunes que li oferim. Per tant, ha arribat el moment de donar-li el finiquit i llençar-ne l'os al contenidor de l'orgànica, perquè ni per fer bon caldo serveix ja. Com vaig dir al seu moment, aquesta deu ser la cursa amb la millor relació preu-qualitat de l'obsequi. Gràcies, doncs, a l'organització de la cursa per aquest tan saborós regal; així sí que dóna gust fer curses.

Si us fa el pes, podeu llegir aquestes altres entrades relacionades:

4 comentaris:

  1. Ei! Veig que ja t'ha arribat el paquetet... Ja m'ho semblava que t'agradaria, però no pensava que en faries una entrada i tot! De totes maneres, me n'alegro molt. Tens raó en 2 coses: no, no sóc gens aficionada a córrer; i sí, sí que vaig participar a la cursa del Corte Inglés (xino-xano, però...). Als organitzadors, és clar, els va sortir més a compte donar un bocinet de tartar a cada participant(a quin contenidor l'haurien hagut de llençar, si no?) que no pas un pernil (jo n'hauria tingut prou amb uns pocs tallets envasats al buit).

    Bé, espero que ja hagis acabat els teus deures i obligacions universitaris i que puguis començar a disfrutar ben aviat d'un molt bon estiu!

    ResponElimina
  2. Moltes mercès, Irene, pels teus dos regals. El mínim que podia fer que agrair-t'ho és que se sabés a través del bloc, doncs en certa forma un té a veure amb una cursa, encara que jo no l'hagi feta. T'ho volia comentar en un missatge però aquests darrers dies he anat una mica de cul, i aviat en sabràs el motiu.

    Una abraçada i seguim en contacte.

    ResponElimina
  3. Jo també sospitava del pernil garrotxí!!! Fa dos anys que intento fer aquesta imatge i per unes coses i d'altres no l'he poguda fer. Aquest any que ve segur que hi vaig.

    I l'obsequi de la cursa del Corte Inglés s'ha de reconèixer que aquest any estava molt bé...

    Salutacions

    ResponElimina
  4. Hola Raúl, si el pernil de la propera cursa és com el d'enguany, crec que en general podràs sortir satisfet. No ens enganyem, no és un pernil 5J però ha fet el pes. I molt. Total, per 16€ que valia la inscripció en una mitja marató ... crec que la relació qualitat obsequi-preu s'ho val. Si altres curses primerenques de 10 km. ja no costen gaire menys. Això sí, el perfil de la cursa, si es manté, no és molt còmode, que diguem.

    Salutacions ben cordials

    ResponElimina