dimarts, 28 de setembre del 2010

Octubre: tardor per triar i remenar

Hem entrat fa molt poc a la tardor i si per un cantó les orenetes emigren per l'altre el calendari de curses populars comença a fer més goig, doncs la tria per unes o altres esdevé més difícil. De totes formes, hem de tenir clars uns quants criteris lògics i racionals que haurien de facilitar la feina com per exemple, i en el meu cas, no fer més de 2-3 curses al mes, a ser possible no totes seguides, que no siguin gaire exigents quant a distància i desnivell i ja posats a demanar, que tampoc suposin haver d'agafar el cotxe per fer un viatge gaire llarg. Si us penseu que amb aquests condicionants ho tindré complicat per fer una bona tria, esteu més que equivocats ja que com veureu tot seguit aquest octubre ens ofereix un ventall prou ampli com per arribar a dubtar de si fem una o altra cursa. A més, el fet que el mes tingui cinc caps de setmana també hi ajuda.

En concret, les curses a les quals els hi he posat l'ull són aquestes tres:
  • La 1ª Cursa 2.0 a les Pinedes de Castellnou de Bages (10,8 km.). Es fa el diumenge 10 d'octubre i molt a prop de casa (de fet, coneixem en part la zona d'haver-la fet en BTT). Tot i que està qualificada com de "muntanya", si ens hem de refiar del perfil no semblaria tampoc gaire exigent (no més que altres de rurals que haguem pogut fer). Entre això, que tampoc és molt llarga i la seva proximitat, em podria mentalitzar per superar la meva "por" a aquest tipus de curses amb un cert desnivell. Tot i així, la mantinc en stand-by per si de cas.
  • La 23ª Mitja Marató de Mollerussa. Es fa el diumenge 17 d'octubre i de fet, ja ens hem inscrit. El seu recorregut és gairebé planer i en tenim molt bones referències pel que fa a la seva organització. Si no hi ha cap daltabaix de darrera hora, allà hi serem i l'únic que podria passar és que el cos ens digués abans que ho deixem estar. Fins aleshores, doncs, farem bondat. A més, un cop allà si veiem que patirem més del necessari sempre podrem optar per fer la cursa 1/6 marató, és a dir, la cursa paral.lela de 7 km.
  • La V Cursa del Pont de Vilomara Memorial Alcalde Evaristo (10 km.). Es fa el darrer diumenge de mes i és d'aquelles que tot i ser encara força jove, ha guanyat molt de prestigi entre el "mundillo". Vés a saber per quin motiu però no m'ha atret mai però això no exclou que, tard o d'hora, hi tregui el cap i m'hi animi. I potser ja ha arribat el moment. I a més, des de casa m'hi podria acostar com si d'un entrenament previ es tractés. No puc demanar gaire més.
Ara bé, fins aquí les meves opcions preferents ... però què deixaria de fer? Doncs com el cos ens demana descansar i tampoc tenim el do de la ubiqüitat com per estar en dos llocs alhora, dir-vos que enguany no repetiré de cursa de la Penya Blaugrana de Santpedor (dissabte, 2 d'octubre) ja que de moment, amb un cop en tinc prou i l'any passat hi vaig trobar algun detall que no em va acabar de convèncer (potser massa bona fama pel que després t'hi trobes però és clar, només és una opinió personal). A més, venint de la cursa dels volcans d'Olot prefereixo descansar. Per al diumenge 10 hi hauria l'opció de repetir la Cursa del Torró d'Agramunt i pot ser una bona alternativa si al final no em decideixo per la de les Pinedes de Castellnou. Si la cursa no em surt rodona sempre em quedaria el consol d'ofegar la pena amb un tast de torró i xocolata. I per últim, per al diumenge 24 d'octubre tindríem la cursa urbana de Manresa que ja conec per haver-la fet dos cops; enguany, però, és més que probable que no hi participi si abans he fet la mitja de Mollerussa i després corro al Pont de Vilomara. De totes formes, com passa per davant de casa m'hi deixaré caure per fer-hi unes quantes fotos. Diguem que seria com veure el toros des de l'altre costat de la barrera.

Per acabar, qui sap si us vindria de gust llegir les meves cròniques d'algunes d'aquestes curses del 2009:

2 comentaris:

  1. Doncs la de Pont de Vilomara la vaig fer l'any passat i esta molt bé. Es trencacames, i fas asfalt però també algun tram de terra que la fá divertida.
    Es 100% recomanable, i jo no descarto aquest any repetir.

    ResponElimina
  2. Osti tu, doncs a veure si coincidim tot i que això de les rampes trencacames no m'acaba de fer el pes. Gràcies per la recomanació i seguim en contacte.

    Joan Carles

    ResponElimina