diumenge, 25 d’octubre del 2009

Manresa: bona cursa

Avui he participat a la cursa dels 10 km. urbans de Manresa i confesso que no ha anat pas gaire malament. Parlant d'aquesta cursa a l'anterior escrit deia que em conformaria en fer un temps al voltant dels 45' tenint en compte que el meu estat de forma no és el mateix de quan hi vaig participar-hi fa dos anys. Aleshores vaig fer uns 42':30" i en aquesta ocasió 44':49". Per tant, el "desig" s'ha fet realitat; no hi ha res com fixar-se uns objectius modestos però alhora realistes per complir amb les previsions i no acabar després decebut. Sincerament, tampoc podia aspirar a gaire més ni tindria sentit que un ateu com jo demanés un miracle a vés a saber quin sant atès que com ja deia, el meu règim d'entrenament s'ha reduït força a les darreres setmanes. Tot plegat, he creuat la meta en el lloc núm. 269 d'un total de 640 corredors. Que cadascú en tregui les conclusions que vulgui. Per la seva banda, el col.lega Frans ho ha fet un pèl millor i ha arribat 10 posicions per davant meu. Hem fet bona part de la cursa gairebé junts però a partir del 8,5 km. m'ha deixat enrere i ja no l'he pogut agafar.

Pel que fa a la cursa, i amb l'experiència d'haver-ne fet unes quantes, podríem dir que ha estat molt ben organitzada en general tot i que amb alguns petits "detalls" que no compto siguin de difícil solució. D'un costat, en començar el 1r km. quan hem iniciat el tram de pujada del Passeig Pere III des del Teatre Conservatori hi ha hagut un moment en què els corredors hem hagut d'esquivar els transeünts ja que no havia cap cinta ni tanca que separés el recorregut del lateral del Passeig de la resta. I d'un altra, pel que m'han dit sembla que a l'entrada al c/Barcelona (5,5 km.) els primers corredors s'han trobat de cara amb alguns vehicles, cosa que fa pensar que potser el carrer no estava perfectament delimitat. Ha estat aquí que he trobat a la Sílvia ja que he passat per davant, literalment, de casa nostra. Gairebé m'hagués pogut estalviar aquests primers quilòmetres i afegir-m'hi aquí dissimuladament, fins i tot en pijama. La foto mostra, justament, aquest moment.

De la resta d'aspectes només tinc bones paraules: els punts quilomètrics perfectament indicats, marcatge del temps a l'inici, final i a la meitat de la cursa i un bon lloc d'arribada. A més a més, l'ambient molt agradable i amb molta gent animant-nos als carrers del centre. Tot plegat, encara que no sóc partidari de repetir cap cursa, per aquesta bé val la pena fer-ne una excepció. Potser l'any vinent no la faré però sens dubte que m'hi acostaré (seria com allò de veure els braus des de l'altre costat de la barrera). Per cert, si en voleu veure algunes imatges, cliqueu en aquest enllaç.

Pel que fa als guanyadors de la cursa, de nou s'ha donat un festival d'en Pol Guillen tot i que amb un temps una mica "discret" en comparació a anys anteriors (30':52"), mentre que en categoria femenina la "sorpresa" ha estat que la navarclina Rosa Morató ha arribat en segon lloc per darrera de l'atleta valenciana però resident a Catalunya Gema Barrachina, en imposar-se amb un registre de 33':42", millorant en mes d'un minut l'anterior rècord de la prova. Com era de preveure en cap moment he vist els primers classificats, llevat de quan han pujat al podi a recollir els respectius guardons. Ara bé, i com a consol, podríem pensar que jo i el Frans "només" hem arribat 10-11 minuts més tard que aquestes dues atletes i que les distàncies amb el Pol Guillen si fa o no fa, es mantenen. Això vol dir que no comptem que aquests millorin gaire més els seus temps en aquesta distància i en canvi, el més probable és que nosaltres els empitjorem.

De totes formes, i relacionat amb aquesta qüestió dels temps i la distància final "oficial", sembla ser que potser aquesta giraria més aviat al voltant dels 10,2-10,3 km. Si més no al fil obert al Web de corredors.cat hi ha vàries opinions que es decanten per aquesta possibilitat. Ara bé, ja sabem també que la fiabilitat dels "gadgets" és la que és i si al final hem de valorar una cursa només per si "clava" la distància oficial ... doncs potser que ho deixem estar. Ni que haguéssim d'aconseguir la marca mínima per a unes Olimpíades! Això sí, les mateixes opinions no estan tant d'acord que aquesta sigui una cursa ràpida, com s'ha dit habitualment. No és que tingui grans desnivells -més aviat el contrari- però de la mateixa manera que hi ha uns quants trams en què et pots esprémer més perquè són planers i de baixada, també convé reservar-se una mica per al darrer parell de quilòmetres.

Tot plegat, una bona cursa en tots els sentits i ja en tenim una altra al sarró. Si voleu veure'n el recorregut, cliqueu a la icona del programa des d'on us sortirà reproduït.

View Interactive Map on MapMyRun.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada