dijous, 14 d’abril del 2011

Cros de Navàs: a trencar el malefici!

Després de rumiar-m'ho uns quants dies finalment he optat per inscriure'm al Cros de Sant Jordi, de Navàs (Bages). Es tracta d'una cursa de 10 km. que tot i no ser plana tampoc és molt dura i a més, pel que tinc entès sembla ser que enguany han suavitzat el recorregut respecte el d'anteriors edicions (aquesta en serà la quarta). Val a dir que si be jo no l'he fet, el 2009 una part del que aleshores encara no ens en consideràvem "Team" (Frans i Xavi) sí hi va ser; i si la memòria no em falla (que ja tinc una edat!) el motiu va ser perquè l'endemà havia de córrer la cursa urbana de Girona. I és clar, dues en poc més de 12 hores, ni abans i molt menys ara. En canvi, aquest any m'hi he decidit per diferents motius:
  • És a prop de casa i en cotxe m'hi puc acostar en poc temps.
  • No és una cursa gaire cara (i menys amb xip), tot i que la següent que faci em costarà el mateix i serà una mitja marató. Ho dic perquè de vegades la qüestió del preu d'inscripció és bastant relativa.
  • Sembla ser que té molt bona acceptació entre els corredors que ja saben una mica de què el tema de les curses populars i fins i tot podríem dir també que hi ha un cert nivell (esperem no baixi amb la meva presència).
  • No és una cursa massificada i està limitada quant al nombre total de participants. Tot i així, i un cop tancades les inscripcions on-line, ja hi ha gaire 400 corredors, més els que s'hi puguin afegir el mateix dia. De fet, és d'esperar que aquesta sigui la més nombrosa si ens fixem en el total de corredors classificats a les tres curses anteriors (273 l'any 2008, 283 el 2009 i 239 l'any passat).
  • I un darrer motiu és que fins el mes de maig no faré cap més cursa -la resta de calendari ja no m'atreu gaire- amb la qual cosa disposaré de 2-3 setmanes per descansar, depenent si aquest mes l'inauguro amb la mitja de Tàrrega (ja hi estic inscrit) o la setmana abans faig el cros d'Artés, que també m'agafa prop de casa.
L'únic aspecte que me fa mostrar recelós és que la cursa és en dissabte i com ja he dit en el post de la mitja de Cunit, sembla ser que les tardes no em van gaire bé per córrer (no ens enganyem, tampoc totes les curses diürnes em surten rodones). Aviam si amb aquesta puc trencar aquesta mena de malefici, tot i que em temo que tampoc és una cursa molt idònia per a aquest propòsit, malgrat s'anunciï que el recorregut és més ràpid i assequible (si feu una ullada al perfil té dos pujades que .. no sé jo). Després que la faci ja us ho diré amb més detall.

Per acabar, teniu aquí la crònica de la cursa del 2009 en què jo no hi vaig ser. Com va ser de les primeres del bloc i encara no estava gaire ficat en aquest món, podeu veure com ha evolucionat la meva "dedicació", sobretot pel que fa a l'extensió de les mateixes.

2 comentaris:

  1. Ei, teacher! si no ho he vist malament, el desnivell no arriba a 100 m. en 1,5 km., això està superat!, l'altre ni el menciono perquè deu ser una pedra del camí, jeje
    Que la gaudeixis!

    ResponElimina
  2. No sé jo, de vegades els desnivells teòrics no són tan reals i després la cosa s'enfila més del previst.
    Procurarem gaudir-la. Gràcies.

    ResponElimina