dimecres, 2 de novembre del 2011

Sobre la Cursa del Pont de Vilomara

Aquest passat diumenge va tenir lloc al municipi bagenc -ben bé a tocar de Manresa- la sisena edició de la Cursa del Pont de Vilomara i Rocafort (sí, ja ho sé, un nom de municipi massa llarg, mal que els pesi als veïns "rocafortins"). Es tracta d'una d'aquelles curses que en pocs anys ha pujat com l'escuma -de fet, igual que la de Manresa de fa uns quants dies- i això demostraria que les coses es fan ben fetes des de l'inici. Òbviament, no hauríem de descartar tampoc el que ja s'ha comentat més d'un cop en aquest bloc sobre el creixement i expansió de les curses populars arreu, amb la qual cosa el context també hi ajuda. Però el que està clar és que la gent no és ximple i no compto que hi anés a fer una cursa si sabés abans que les edicions anteriors no han estat ben organitzades -pel motiu que fos. Els fòrums per Internet en van plens i de ben segur que el boca-orella és la millor eina de promoció d'una cursa, la més eficient, barata, ràpida, etc. I tant sigui per parlar-ne bé com malament.

En el meu cas, però, si seguiu el bloc ja sabreu que aquesta cursa no em fa ni fred ni calor. I no em demaneu el motiu perquè, sincerament, no sabria què respondre. Potser és que d'entrada el poble en si mateix no m'atreu gens, tot i estar a tocar una zona que de tant en tant recorro amb la BTT quan m'endinso pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac; potser quan al seu moment em vaig plantejar de fer es va suspendre i va canviar de dia (i això que encara no havia començat a participar en curses populars); potser perquè en alguna altra ocasió no m'ha anat bé de ser-hi (suposo que algun compromís familiar); etc. I enguany el motiu és que com aquest passat més d'octubre ja havia fet dues curses abans vaig preferir descansar i canviar una mica el xip, oimés després de la decebedora actuació a Mollerussa. I això que ho tindria molt bé per participar-hi ja que si em sentís valent m'hi podria acostar des de casa com si fos una sessió d'entrenament (un pèl llarg, això sí). Sigui com sigui, aquesta cursa encara no forma part del meu historial però no descarto incloure-la en propers anys (espero que abans que se m'acabin les piles).

Si consulteu alguns fòrums per la Web, veureu que els comentaris són ben elogiosos i que els 12€ (amb xip propi) que valia la seva inscripció d'enguany (per mi un pèl cara) valen la pena. L'organització sembla que funciona molt bé, no es fan cues per a res -i això que aquest diumenge hi van córrer més de 600 persones- catifes a la sortida i a mitja cursa, servei de massatges i de guarderia per als nens i també val la pena destacar que als darrers anys s'han desmarcat de la típica samarreta de regal que al final, de tantes que en tenim no en sabem què fer; així, aquesta any tocava un paravent però ja abans havien regalat un rellotge i unes malles llargues. Com he pogut llegir en un comentari, al pas que van sembla que aquesta cursa esdevindrà un clàssic del calendari i que així que s'obri el període de les inscripcions, s'ompliran al cap de pocs dies. Temps al temps.

Per acabar, unes quantes dades de la participació que ha tingut en aquests sis anys: 203 (any 2006), 400 (2007), 258 (2008), 438 (2009), 534 (2010) i 628 (2011). Ja veurem el 2012 amb quants corredors han de tancar les inscripcions però esperem pel bé de la cursa que la cosa no surti de mare. Val a dir que al 2007 va canviar de dia per la mort de qui aleshores era l'alcalde de la vila -Evaristo de la Torre- fet pel qual l'any següent canvià de nom. I un aclariment: la baixada d'assistència del 2008 va ser perquè just aquell dia va ploure molt, tant que l'organització va haver de modificar el recorregut previst i escurçar-lo fins els 7,5 km.

I perquè veieu que encara que no hagi fet mai aquesta cursa, sempre la tinc present al meu cap, us deixo l'enllaç de l'any passat quan ja en parlava.

4 comentaris:

  1. Donde cuidan al corredor se vuelve, de eso no hay duda

    ResponElimina
  2. Et recomano que hi vagis. No és el poble més maco del món però la cursa i tot el que l'envolta val la pena. A més també cal destacar l'amabilitat dels voluntaris, sembla que tot el poble s'hi impliqui.
    M'ha fet gràcia que mencionessis part del missatge que vaig escriure al fòrum de corredors.cat.Una salutació.

    ResponElimina
  3. Celina,
    Encantado de "hablar" contigo de nuevo. Y sí, tienes toda la razón: en aquellas carreras que no me he sentido muy a gusto -dejando de lado mi propia actuación personal- procuro no volver. La gente no es tonta y no vuelve donde sabe que no estará a gusto.
    Saludos cordiales.

    ResponElimina
  4. Miquel,
    Gràcies per la recomanació. Suposo que tard o d'hora m'hi deixaré caure ja que tothom en parla bé. I el paper dels voluntaris, fonamentals: es nota molt si el poble s'implica o "passa" del tema.
    Efectivament, el fòrum dels "corredors.cat" el tinc de referència per agafar dades i informació de les curses. Gent com tu ho feu possible. Així que gràcies a vosaltres.
    Una cordial salutació i seguim en contacte.
    JC

    ResponElimina