dimecres, 16 de novembre del 2011

Sobre la Mitja Marató de Mataró

Us imagineu que heu d'agafar un tren a una determinada hora, arribeu una mica abans a l'estació i us diuen que ha sortit abans de l'hora fixada? Suposo que a banda d'agafar un emprenyament, posaríeu una cara de babaus perquè més aviat, en aquest país acostuma a passar a l'inrevés amb el tema del transport ferroviari. Doncs bé, això sembla ser que ha passat amb la mitja marató de Mataró (i no és cap joc de paraules), a celebrar-se el diumenge 4 de desembre. Tafanejant pel fòrum obert al web de Corredors.cat m'assabento que hi ha molta gent que s'ha quedat amb un pam de nassos perquè, a priori, han arribat tard a fer la inscripció quan si aneu al web de la cursa es diu, textualment, que "les inscripcions s’obriran el dia 15 de Novembre a 17 euros si disposeu de xip groc". Fins aquí, tot normal, podríem pensar que com és una cursa amb molt d'èxit i que s'omple molt ràpidament, cal estar al cas i no badar -com aquell qui diu, fer la inscripció en el mateix moment que s'obri l'aplicatiu informàtic.

Ara bé, què passa quan les inscripcions s'obren abans d'hora i tu no ho saps? Crec que un s'ha de refiar del reglament de la cursa i de la informació que d'aquesta en doni la web, i no té perquè estar al cas de les aportacions que facin en un o altre fòrum, altres corredors més experts en aquesta cursa en concret perquè potser ja s'han trobat altres vegades en la mateixa situació (com sembla que és el cas). Des d'aquest punt de vista, comparteixo una opinió que he llegit i que diu que si el reglament especifica que les inscripcions s'obriran el dia 15, és un gran error fer-ho unes hores abans; les coses s'han de complir, i més quan sembla que tanta gent vol participar en aquesta mitja i només hi ha disponibles 1.700 dorsals, pocs en comparació a d'altres més massificades. Posats a incomplir, aleshores per què no correm sense dorsal? per què no agafem una drecera i fem menys quilòmetres? Si l'organització no compleix les seves pròpies normes, aleshores per què ho haurien de fer els corredors que volien participar-hi i que s'han quedat, com deia abans, amb un pam de nassos, només pel simple fet de fer cas de la informació oficial?

Segons un comentari que he llegit en aquest mateix fòrum -desconec si és de part d'un membre de l'organització- es diu que les inscripcions s'han obert el dia 15 a les zero de la nit oficialment, però que els tècnics, per curar-se en salut i evitar un col.lapse del servidor, amb molt bon seny ho van avançar. Aixi que a partir de les nou dels vespre del dia 14 la gent ha estat entrant poc a poc, i no tots de cop a la mitjanit, amb el resultat que a les nou del mati d'ahir (15) les inscripcions ja s'havien exhaurit. De fet, recullo un altre comentari que deia que ahir (el 14) a les 21:35 encara no estaven obertes les inscripcions però a les 21:55 ja s'hi havien apuntat unes 300 persones. I jo em demano, si l'organització ja sap que les inscripcions volaran en un dit i no res, què més dóna esperar que arribi l'hora anunciada? si el problema és el risc que el servidor faci pufff!!, doncs ja es descol.lpasarà i les inscripcions s'aniran volant igualment, però més tard. Actuant d'aquesta manera penso que hi ha hagut un greuge comparatiu entre la gent que desconeixia que això es pogués produir i aquella altra que ja sabia que passaria per experiència d'altres edicions. I compte, això no és cap crítica per aquests darrers, ni molt menys (coneixien aquesta circumstància i l'han aprofitada). Més aviat critico el fet i que s'hagi permès: no sé si ha estat l'organització, l'empresa Champion Chip o vés a saber qui però per mi, s'hi ha lluït!

Algunes opinions diuen que això és útil per una mena d'efecte "neteja", és a dir, que la gent que està realment interessada en aquesta cursa és la que s'espavila més aviat per inscriure-s'hi, i que altres consideracions estan de més. Dic això perquè es veu que la seva bossa d'obsequis és molt esplèndida en productes de neteja personal i de la llar (el patrocinador és la multinacional del sector Procter & Gamble) i potser molta gent tindria la tendència de participar-hi només per això o si més no, aquest seria un factor molt a tenir en compte. I jo em torno a demanar: i què? què hi ha de dolent que un corredor triï una cursa i deixi de fer-ne una altra perquè el regal que s'acostuma a donar és més bo? No he llegit cap reglament de cap cursa que digui que mostrar aquest interès "extraesportiu" pot ser motiu per no ser acceptat. Per tant, té el mateix dret un corredor que vulgui fer la cursa per motius estrictament esportius (p. ex. millorar la marca personal) que un altre que corri pel simple plaer de córrer, sense amoïnar-se gens pel temps que pugui marcar. Al cap i a la fi, si a mi em fos indiferent una cursa o una altra, i en igualtat de condicions (recorregut, perfil, preu, distància per arribar-hi des de casa, etc.), suposo que acabaria triant aquella en què al final, l'obsequi m'atragués més.

El que es refereix a mi, confesso que aquesta mitja no acabava d'entrar en els meus plans (oimés si crec que ara no estic en les millors condicions per fer 21 km. amb una certa "dignitat"), però no l'havia descartat del tot, justament perquè entre els membres del "Team" n'havíem parlat. I ja sabíem que les inscripcions s'esgotaven ràpidament però no sospitàvem que seria gairebé abans que es donés el tret de sortida. Bé, tant se val, aquesta cursa no la faré enguany i suposo que no la inclouré als meus plans per anys següents, més que res perquè no vull perdre el temps davant de l'ordinador la nit abans que s'obrin "oficialment" les inscripcions i, sobretot, perquè per sort hi ha altres mitges a fer aquest desembre, si és que m'acabo decidint per una (Salou, Vilanova i la Geltrú, Vic o Vilafranca del Penedès, entre altres).

Així doncs, sort a la gent que podrà fer aquesta mitja, recordar-li també a aquella altra que volia ser-hi però que no ha estat admesa que hi ha més dies que llonganisses, i a l'organització de la cursa, doncs que s'ho faci mirar. No dubto que sigui una prova que té molta tirada però aspectes com aquest tampoc ajuden gaire a generar una bona imatge.

30 comentaris:

  1. Cada dia estic més convençuda de que estem sonats...

    ResponElimina
  2. Arantza, tens tota la raó. Em recorda a aquelles imatges que de vegades surten per la televisió de gent fent cua davant d'una botiga, hores abans que obrin, per ser els primers en comprar no sé quin nou model de mòbil o d'Ipad. Amb la quantitat de curses que hi ha per fer i que deuen ser igual d'atractives que aquesta, no sé perquè la gent (alguna) fa aquestes coses. Això deu ser "influència " de l'àmbit metropolità i afortunadament, això no passa (crec) a les curses per Ponent.
    Per cert, ja t'has recuperada de la MCD?
    Salutacions.

    ResponElimina
  3. Ja n'havíem parlat, però és cert que l'organització no ha estat encertada. El meu cas és paradigmàtic perquè, a banda del productes (ben rebuts a casa) de la Procter & Gamble, jo sóc de Mataró i em venia molt de gust fer-la i intentar aconseguir marca a casa. Vaig arribar tard perquè tornava de Donostia aquell mateix dia. Bé, si els plans continuen igual la faré...sense dorsal. Ells no ajuden, jo tampoc. A mi, em farà la mateixa il·lusió amb o sense productes de neteja.

    Gràcies Joan Carles, per convertir-te en "Defensor de l'atleta", "Síndic de Greuges dels corredors populars" o "Advocat dels atletes no tan espavilats o previsors".

    ResponElimina
  4. Raúl,
    No pretenc ser defensor de ningú, faltaria més!! No crec que tingui el perfil per erigir-me en defensor de cap causa perduda. Simplement que quan vaig llegir això, i com entre el meu grup de col.legues, n'havíem parlat, ens va sobtar una mica que la cosa anés com ha anat. Però aquests "títols" estan bé, potser que m'hi dediqui més.

    No sóc ningú per ficar-me on no em demanen però no crec que sigui aquesta la millor manera de fer les coses. Si l'organització ja sap que hi haurà una allau de gent que la vulgui fer, doncs que augmentin els dorsals disponibles o la capacitat del servidor ... no sé, altres curses esgoten els dorsals tan ràpidament com en aquesta i no me'n consta que aquest "procediment" hagi passat. Però potser m'equivoco.

    Em sembla molt bé que facis la cursa sense dorsal i segurament no seràs l'únic. A més, a ningú se li ha de prohibir córrer pels carrers, amb o sense dorsal. Porta't l'ampolleta d'aigua de casa i apa, a gambar.

    Espero que et vagi bé. Ara bé, si la fas vol dir que Vilanova queda descartada?

    Salutacions ben cordials.

    ResponElimina
  5. Joan Carles...
    Com diria aquell entrenador: no hase falta digas nada mas...! Molt bon escrit i totalment d'acord amb la màxima que els reglaments hi són per alguna cosa... Si t'animes, al març de 2012 (dia 4) hi ha la 1/2 Costa-Barcelona Maresme de Calella a Malgrat. El recorregut és pla i força agradable, probablement la corri igual que aquest any.

    S'han obert les inscripcions avui mateix però em sembla que m'ho estic pensant massa perquè al ser al Maresme i per proximitat a Mataró, a veure si torna a passar el tren a les 10 enlloc de l'hora que li toca...!
    Ja ho deia l'Obèlix... són bojos aquests romans! dic... aquests maresmencs! jejeje

    Salut!

    ResponElimina
  6. Homeeee...

    D'acord. Es vàren avançar 3h a la hora (i data) oficial d'inscripció. Però un cop arribada la hora 00:00 i fins les 09:00 si que hi va haver la possibilitat d'inscriure-s'hi.

    De no haver-ho anticipat 3 hores, segurament s'haurien exhaurit a les 09:30, en lloc de les 09:00. No creieu?

    En fí. Aquest any he tingut sort. Vaig posar totes les alarmes. No com l'any passat que vaig quedar fora

    I penseu que tampoc estic d'acord amb el mètode, però si em de ser puristes, doncs mal fet per l'organització. Però als runners, per el que es veu, ens agrada molt anar ben nets i pulits. I a casa també. Tot net com una patena...

    Salutacions cordials

    ResponElimina
  7. Joan Carles, el qualificatiu de "defensor" era per fer una gràcia, tampoc és tan greu tot... es tracta d'una cursa. Al final, amb un amic que també s'ha quedat fora de la de Mataró ens hem apuntat a Vilanova, o sigui que igual repeteixo mitges amb dues setmanes de diferència.

    ResponElimina
  8. Jo, la metàfora del tren la trobo fraudulenta, perquè si el tren ha de sortir a les 12 i preveuen que no hi haurà lloc per a tots, em sembla fantàstic que vagin posant trens per als que van omplint l'andana, sempre que en el tren de les 12 hi hagi lloc i tambe surti, com ha estat el cas. Una altra cosa és que vinguis a les 9 del matí a agafar el tren de les 12, no? És un altre punt de vista.
    Considero modèlica a l'organització i els seus intents per acontentar a tots, però facin el sistema que facin acabaran rebent crítiques i morint d’èxit.
    Jo, aquest any m'he quedat sense dorsal i me n’aniré a correr a un altre lloc .
    I felicitats pel bloc

    ResponElimina
  9. Dani,
    No sé què faré aquest proper desembre ... doncs encara menys les curses en què hi participaré el març del 2012. A més, la meva tendència "territorial" és anar cap a Ponent o la Catalunya Central, i evitar l'àmbit metropolità (que sigui dit de passada, no nego ni molt menys que s'hi facin molt bones curses). Aquesta mitja que dius pinta bé per la zona i el perfil, i sent al març és d'esperar un temps meteorològic agradable.

    Però si com dius ja han obert inscripcions i encara queden mesos, imagina't la gentada que hi haurà. Tret de casos molt puntuals, prefereixo fer la meva planificació com a molt a un mes vista i de moment, no m'ha anat malament.

    Però gràcies pel suggeriment. I sí, potser els i les maresmenques estan tocades del bolet (que ningú se m'ofengui que ho dic de broma).

    Records.

    ResponElimina
  10. Miquel_RM,
    El teu argument és molt vàlid i el comparteixo però justament les inscripcions s'haguessin omplert més tard si haguessin obert l'aplicatiu el mateix dia 15, si ho prefereixes a les 00:01h de la matinada. El que jo critico és que tal com ho han fet no tothom ha tingut la mateixa oportunitat per inscriure-s'hi. Potser el que no va poder-ho fer a les 10:00 del matí del dia 15 perquè a les 9:00 ja estaven exhaurides, hagués tingut l'opció si haguessin obert les inscripcions quan tocava, i no abans.

    Però m'alegro per tu que puguis fer-la, sincerament. Si hi ha tanta demanda, és que deu ser una molt bona cursa -bossa de regals a part-. Sabent-ho ara, si mai m'interessés fer-la, ja estaria al cas. De l'experiència se n'aprèn.

    Gràcies pel teu comentari. Salutacions.

    ResponElimina
  11. Raúl,
    Crec que no m'he expressat bé. Ja havia deduït del teu comentari que ho deies en broma i et demano disculpes si en la meva resposta no m'he expressat clarament. Però posats a fer broma, farem com a l'APM, en lloc del defensor de l'espectador, el "Defensor del corredor popular". Què et sembla? Em disfressaré amb un antifaç i una capa i a córrer.

    Total, com bé dius, es tracta només d'una cursa i afortunadament se'n fan moltes més per la geografia catalana. Si vaig fer aquest escrit és també per donar una mica de "vidilla" al meu bloc ja que si l'he d'anar nodrint només de les poques curses que faig, estaria més mort que viu.

    I renoi, deus estar com un miura si després de la B-SS fas Mataró i Vilanova (si no m'equivoco et sortiran 3 mitges en 5 setmanes). Doncs si es confirma, només em queda que desitjar-te salut i qms.

    Records.

    ResponElimina
  12. Tranquil, Joan Carles, no cal que et disculpis. Sí que podríem fer això del "Defensor del corredor popular", je, je
    I no ho havia pensat, seran 3 mitges en 6 caps de setmana, però només amb una separació de 5 setmanes, i amb la Jean Bouin (dia 27)pel mig... Alguna no la faré "a tope", segur. Ja veurem com les plantejo.

    ResponElimina
  13. Jo tampoc estic d' acord amb el sistema, però menys encara en que es corri sense dorsal per la mateixa raó per la que la cursa està limitada a 1.700 corredors: el carrer Sant Josep, al km. 3, és força estret i, amb més gent, es formaria un embús considerable. Seria molt fàcil pels organtizadors ampliar dorsals i fer calaix, però aleshores ens queixaríem del tap al carrer Sant Josep. Els que correu sense dorsal podeu ser responsables d' això a no ser que aneu corrent fora del gruix principal d' atletes (els primers o els últims corredors).
    Ho sento pels que us heu quedat sense dorsal però, tal i com s' ha escrit per aquí, de mitges ara n' hi ha moltes més com per col.lapsar aquesta.

    ResponElimina
  14. Anònim 1.
    No sé què vols dir amb això que la metàfora del tren és "fraudulenta". Mentre el tren surti a l'hora que li toca (i si m'apures una mica més tard) no ha d'haver-hi cap problema. I si el problema és que el tren no tindrà prou vagons com per encabir tota la gent, aleshores que en posin més, però que no surti abans d'hora. I si un passatger ve a les 9 però ja sap que el tren no sortirà fins les 12:00h, doncs que s'esperi. No perquè ell arribi abans que altres el tren ha de sortir abans de l'hora que té fixada per fer-ho.

    Jo no vull criticar l'organització en conjunt d'una cursa que no he fet, sinó simplement vull dir que aquesta manera de precedir no em sembla lògica o fins i tot justa. I sí, facin el que facin quan es tracta d'una cursa amb tanta gent, rebran per una banda o per l'altra. El que seria greu és que "morissin" d'èxit, que ningú ho desitja.

    Lamento que tu aquest any t'hagis quedat sense dorsal i ja faràs bé en anar a córrer a un altre lloc. Que n'hi ha per triar i remenar.
    I gràcies per les teves felicitats.

    Que et vagi bé la cursa, sigui quina sigui la que facis finalment.

    JC

    ResponElimina
  15. Raúl,
    3 mitges més la Jean Bouin ... ni que tinguessis un patrocinador que t'exigís un mínim de curses a l'any! Al final les teves cames aniran soles. Que tinguis molta sort en aquest, per a mi, "repte". Pe`ro és clar, reconec sincerament que en aquest món de les curses populars són un "mindundi", si més no per la quantitat.

    Records i segui en contacte.

    JC

    ResponElimina
  16. Anònim 2
    Quan dius "els que correu sense dorsal" t'estàs referint a mi personalment o és en un plan més genèric? Ho dic perquè jo no penso fer aquesta mitja, amb o sense dorsal. D'altra banda, no crec que la gent que corri sense dorsal -que n'hi haurà com a tot arreu- sigui responsable del tap que es formi a un carrer o un altra. Més aviat serà responsabilitat de la mateixa organització de fer passar la cursa per carrers estrets (compte, jo no els conec però ho dedueixo pel que dius) ja que al cap i a la fi, quantes vegades hem pensat que on corren 1000, poden córrer 1.500?

    Jo acostumo a córrer amb dorsal i per tant, el pago (llevat d'un únic cas però on els carrers eren avingudes i jo mateix em vaig dur la meva aigua). Potser no has entès el sentit d'aquest escrit ja que només criticava que s'haguessin obert les inscripcions abans d'hora, amb el que això ha pogut suposar de perjudici per alguna gent que sí pensava fer-la. I punt, res més. I deia després, potser com a senyal de protesta, que si un potencial participant s'hagués sentit agreujat, doncs que corregués sense dorsal. Posats a incomplir normes ...

    Noi, sembla que pel que dius al final et sàpiga greu que hagi gent que es pugui sentir molesta per aquest fet. I pensa una cosa: si la cursa està col.lapsada, tu també en seràs partícip. És com quan anem un lloc i ens queixem que hi ha massa gent, sense adonar-nos que nosaltres mateixos també contribuïm al problema. Al cap i a la fi, si tu creus que pot haver-hi massa gent (fins i tot, legal, ergo, amb dorsal) queixa't a l'organització. I si durant la cursa en veus un corredor sense dorsal, enxampa'l i convida'l que es retiri.

    I sí, tens raó, hi ha unes quantes mitges maratons més a Catalunya per col.lapsar, com dius tu, però on sembla que les coses es fan millor com per no haver arribat al punt de pensar "ximple l'últim".

    Gràcies i sincerament, que et vagi bé la cursa i sobretot, que no et sentis col.lapsat.

    JC

    però, tal i com s' ha escrit per aquí, de mitges ara n' hi ha moltes més com per col.lapsar aquesta.

    ResponElimina
  17. YO LO SIENTO ME HE ESTADO PREPARANDP 6 MESES PA ESTA MEDIA Y COORERE SIN DORSAL ,LO SIENTO POR LA ORGANIZACION.

    ResponElimina
  18. Hola darrer anònim,
    Doncs em sembla molt bé que vulguis córrer sense dorsal aquesta cursa si com dius, te l'has preparada durant tant de temps. Cadascú que faci el que cregui convenient. Però pensa que com ja hem dit en aquest mini fòrum, hi ha unes quantes mitges per córrer el desembre i fins i tot, potser un pèl més baratetes.
    Que et vagi bé.

    Salutacions.
    Salut i qms.

    ResponElimina
  19. Sóc l' anònim 2.

    Joan Carles, t' he entès a la primera. Sé que només criticaves que s' haguessin avançat les inscripcions. El comentari sobre dels que volen correr sense dorsal perquè aquí mateix hi ha qui ha deixat clar que sí que ho farà.
    En cap cas els que corren seran responsables del col.lapse. Això sí que no. La cursa està limitada a 1.700 perquè els organitzadors consideren que és el tope perquè el tema vagi bé. Si en corren 2.500 (per posar un exemple), els 800 sense dorsal seran els responsables del col.lapse. No els 1.700 inscrits.

    L' exemple que poses de que si ens queixem de si anem a un lloc que hi ha massa gent no és vàlid. Jo vaig a un lloc on n' hi han d' haver 1.700. Per tant, no em queixaré si n' hi ha 1.700. Ara bé, si on n' hi ha d' haver 1.700 hi hagués la llei de la selva i n' hi haguessin 5.000, tu de veritat creus que no tindria raó de queixar-me?

    I respecte a l' anònim que diu que s' ha estat preparant 6 mesos per aquesta mitja, aquesta sí que és bona. S' preparat específicament per aquesta i no en pot córrer cap altra? Que algú m´expliqui com es fa un entrenament tan específic, si us plau, que no li permet córrer a Tarragona (1 setmana abans) Vic o Vilanova (2 més tard.

    ResponElimina
  20. Hola anònim 2
    Jo no sóc partidari que la gent corri sense dorsal però fins a un cert punt punt entendre que hagi gent que se senti molesta i perjudicada per com ha anat el tema, i per tant, com si fos una mena de "revenja", que decideixi córrer sense dorsal. De totes formes, no compto que hi hagi tanta gent que actuï d'aquesta manera però és clar, entre tanta gent sempre hi ha qui es "cola".
    Si va haver.hi gent que es va poder apuntar abans de l'hora d'inici es com si sortís amb uns quants metres de distància respecte la resta, no creus? Jo crec que en aquest cas, i sincerament, és més criticable la manera de fer de l'organització que no pas la de la gent (i repeteixo, tampoc compto que siguin molts) que corri al teu costat sense dorsal.
    I respecte el comentari que fas en referència al darrer anònim, sí que com a mínim és curiós que s'estigui tant de temps per una mitja quan aquest desembre se'n fan unes quantes més.

    Gràcies pel teu comentari i repeteixo, que vagi bé la cursa.

    ResponElimina
  21. Hola, Joan Carles,
    Hi ha més curses que llonganisses.
    Jo estic més animada, avui aniré a entrenar per primer cop després de la marató a veure com em trobo. És possible que faci la Pujada a la Seu Vella el 18 de desembre. Vindràs?

    ResponElimina
  22. Hola Arantza,
    Afortunadament això no passa (crec) a les curses que feu per Ponent i ja faig bé en tenir la meva predilecció cap a aquestes terres (les arrels també tiben una miqueta). I respecte la pujada a la Seu Vella, doncs crec que té bastants números perquè la faci enguany (així aprofitaré per veure parents). Em fa gràcia esprémer al màxim del que pugui donar de mi mateix (que no és gaire) durant 9 km. i el darrer traure la llengua pujant a la Seu.
    Tot i que aquell mateix dia hi h alguna altra opció interessant.
    Si vinc, t'ho dic i hi anuncio via bloc i ens saludem de nou.
    Vagi bé l'entrenament post MCD.
    Records.

    ResponElimina
  23. Uff! quin mal de cap! no comment. ptons.

    ResponElimina
  24. Mal de cap ... per què?
    Com més comentaris i opinions, millor. Per això està el bloc, perquè la gent opini, sigui el que sigui però això sí, en termes educats.
    Per tant, ja pots dir la teva, si vols
    Records.

    ResponElimina
  25. Com a organitzador no veig clar l'exemple del tren, si que te que sortir i surt a les 12, el que ha pasat es que la gent ha pujat al tren un parell d'hores abans. No es el mateix que el servidor doni problemes a les 10 de la nit o a les 12. I per fi si en lloc d'obrir a les deu s'obre a les dotze, creieu que el que es van inscriure abans de l'hora oficial no s'haurien esperat a les dotze per fer la inscripcio. En resum que a les nou del mati tot igual, esclar que no es podria protestar.

    ResponElimina
  26. Com a corredor (no afectat per aquest cas concret, però), si l'horari del tren diu que ha de sortir a les 12, doncs no pot sortir abans. I si la gent hi puja abans, el tren no sortirà abans. Passat aquest exemple al vostre cas, es com si la gent estigués davant de l'ordinador poques hores abans de les 12 de la mitjanit preparada per fer el clic, i en el moment que es compleixi l'horari, doncs apa, a acceptar inscripcions.

    Que això pot provocar problemes del servidor i que es col.lapsi? i què, ja es descol.lapsarà. Només pretenc dir que hi ha gent que ha sortit amb avantatge perquè pel que tinc entès ja sabien d'aquesta circumstància d'anys anteriors, i altres, potser més passerells, ho desconeixien. Que molta gent s'hagués quedat igual sense inscripció havent complert l'horari previst? I tant que sí, però la qüestió no és tant aquesta sinó més aviat que no tothom ha tingut la mateixa oportunitat. És com si un corredor sortís amb uns quants metres de distància respecte la resta.

    Gràcies per l'opinió i salutacions. Com a organitzador que dius que ets, us desitjo, sincerament, que us surti una bon cursa.

    JC

    ResponElimina
  27. dons k les aprofiti i netegin molt amb el lot de productes que lis donaran, que no cal tan estress per correr, cuan jo vaig a començar a correr al final dels 70 amb una setmana abans de la cursa/marato/mitja,ni havia prou si volies participar,crec que la culpa de aqueta situacio la tenim els corredors per donarlis joc,crec que en Raul no sera el unis que correra sense dorsal,

    ResponElimina
  28. Hola darrer anònim,
    Suposo que els temps han canviat i com ja s'ha comentat vàries vegades i per diferents mitjans, ara hi ha el boom de les curses populars. Si tu dius que a finals dels 70s això no passava, doncs és un exemple més d'allò que diuen que qualsevol temps va ser millor.

    Afortunadament encara trobem moltes curses on no cal estar al peu del canó (ergo, ordinador) per apuntar-s'hi res més obrir les inscripcions, tot i que en algunes d'aquestes tampoc val a badar.

    I estic d'acord amb tu, crec que en Raúl no serà l'únic que corri sense dorsal.

    Gràcies pel comentari i salutacions ben cordials.

    ResponElimina
  29. Tampoc hi han tantes curses que tanquin les inscripcions per que s'omplin. Mataro te pocs pitrals per repartir i bat el record de velocitat, ha tancat a menys de dotze hores s'obrir. Lo de queixar-se per obrir abans i amenaçar de correr sense pitral, no es correspon amb la imatge que tinc dels corredors, mes aviat amb la de recollidors de regals.

    ResponElimina
  30. Anònim,
    Tes raó. No hi ha moltes curses que s'omplin tan aviat. En general, els corredors actuen de froma "legal", amb dorsal i això del regal és una qüestió secundària. Però de vegades un bon regal també val la pena ... per què negar-ho?

    Salutacions ben cordials.

    ResponElimina