dissabte, 19 de desembre del 2009

Primera marató: primer pas fet

Aquesta tarda hem fet un pas important de cara a la que ha de ser la nostra primera marató (a Barcelona) com és la seva inscripció. Ha arribat el moment, doncs, de demostrar que som uns autèntics catalans i fer la cursa sigui com sigui, tenint en compte que el preu és de 45€. I això que demà és el darrer dia per al primer termini de la inscripció ja que si la fas a partir del dilluns la cosa s'enfila als 55€ i més endavant fins als 65€. Ja són diners per passar tot un matí dominical corrent. Segur que molta gent dirà que això és un disbarat però com diu la cançó d'en Joan Manuel Serrat "cada loco con su tema". Trobo que és una ximpleria molt més gran pagar el que sigui per anar a Abu Dhabi per veure el Barça com juga un torneig de costellada, amb uns equips que a la lliga espanyola, amb prou feines mantindrien la categoria. Per cert, tot i que ja sabeu de la meva animadversió per aquest esport, felicito als culés per haver aconseguit aquest nou títol, que fa el núm. ... no sé, ja he perdut el compte. Per cert, algú s'ha assabentat que aquesta mateixa tarda el Suzuki Manresa ha obtingut una molt meritòria victòria a la pista del Fuenlabrada? Pots comptar!

Doncs bé, finalment el Frans i jo hem fet aquest primer pas. Ja vam decidir de canviar l'escenari de la nostra estrena i descartar la Marató d'Empúries per a una altra ocasió però tot i així tampoc les teníem totes, i fins i tot ens hem rumiat fins el darrer moment la possibilitat de tornar a canviar de lloc per un altre en algun altre país (p. ex. Holanda). Ara bé, com tampoc teníem gaire temps per estudiar a fons aquestes altres possibles opcions, mirar el calendari, combinacions d'avions, hotels, etc. ens hem decidit per la via més pràctica i ràpida. Dit i fet, en cinc minuts ja teníem feta la inscripció i sense haver d'amoïnar-nos per res més. Per cert, un detall que m'ha cridat l'atenció i que potser aixeca susceptibilitats en aquella gent que tingui la pell fina des del punt de vista d'identitat nacional. I és que al formulari de la inscripció hi ha la casella per indicar el país i surt com a primera opció "Catalunya". Potser té això alguna cosa amb l'Estatut encallat al Tribunal Constitucional? O potser un avenç d'una possible consulta popular a la ciutat de Barcelona per a la independència de Catalunya?

Bé, tant se val, ara caldrà fer el segon pas que és començar a entrenar-nos una mica més de cara a la Marató, que aquesta és una altra! Coneixent-nos segur que serem d'allò més indisciplinats. Per cert, tafanejant pel Web he trobat un blog d'un que va córrer l'edició del 2008, amb una descripció ben detallada de com se sentia per trams de 5 quilòmetres. Val la pena llegir l'escrit que de ben segur en traurem alguna cosa de profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada