dimecres, 12 de gener del 2011

Bye, bye mitja de Terrassa

Doncs sentint-ho molt, Marathon man anuncia que no serà present a la mitja marató de Terrassa. En un escrit anterior deia que com ja farà tres mesos de la darrera mitja (Mollerussa) tenia ganes de fer-ne una altra, bo i més tenint en compte altres factors a priori, favorables. D'una banda, el fet que en poca estona s'hi pogués arribar en tren des de Manresa i que l'estació estigui molt a prop de la sortida facilitava el desplaçament (hagués estat la primera cursa sense haver d'anar-hi en cotxe). De l'altra, que es tracta d'una cursa que té bona anomenada i reputació (vaja, que les coses es fan ben fetes i que la gent, en general, en surt molt contenta). Al seu moment ja vaig criticar que per poder-la fer no havia més remei que comprar el xip, atès que no havia l'opció -encara present a moltes altres curses- de llogar-lo. Però com tampoc en volia fer d'aquesta qüestió una defensa numantina, vaig passar per l'adreçador, aprofitant el que pensava que seria una bona oferta, i fer la inscripció a través d'una determinada Web. Després, però, ha resultat que no ha estat així per un error només atribuïble a la meva escassa atenció a l'hora de llegir els avisos (en poques paraules, l'oferta només estava destinada als socis d'una entitat de corredors). Ja veieu que de vegades puc ser molt despistat.

De totes formes, aquest no ha estat el motiu que m'ha fet desdir de la cursa. Confiava que seríem uns quant membres del "Team" però per un motiu o altre no ha estat possible, i hauria de córrer sol. Això tampoc seria cap obstacle perquè a bona part de les curses he anat només jo. El que passa, però, és que en aquest cas concret ni tan sols tindria el "suport" de la família. Sniff, sniff!! A més, per altres motius és possible que haguem d'estar a Berga al migdia, amb la qual cosa la cursa s'hauria transformat en un anar i tornar, com aquell qui diu, cagant llets!! En altres paraules, des d'un punt de vista logístic -i malgrat el que deia al principi- no és una cursa còmoda. He apurat fin el darrer moment per si m'ho repensava però amb poques esperances i finalment, he pres l'humil decisió de no fer aquesta mitja. Al cap i a la fi, si no s'està del tot convençut i alhora calen uns quants jocs d'equilibri per poder fer una cursa, doncs potser val més la pena deixar-ho estar i esperar al següent tren. Per si de cas, ja estic mirant altres mitges per al més de febrer. El que em sap greu és que un altre cop, i ja van uns quants, em perdré l'oportunitat de conèixer en persona el col.lega blocaire (Runnec) que ell sí que no se la perdrà i de ben segur farà un bon paper (i més corrent a casa). Això sí, només podríem coincidir a la sortida perquè ell està a un nivell bastant millor que el meu (suposo que el seu objectiu és mantenir un temps al voltant de l'1h:30', o millorar-lo).

El pla B era la cursa dels Dos Turons de Moià i que ja vam fer el 2009. L'edició d'enguany promet ser un pèl més dura per ser més llarga (uns 11,7 km.) i per cert, si feu una ullada al seu perfil us pot resultar estrany veure com el nom no s'hi ajusta del tot ja que en comptes de 2 la cursa inclou passar per 3 turons. Malgrat que ja he dit per activa i per passiva que aquest no és el meu tipus preferit de cursa -i més d'un m'ho ha recordat- tenint en compte la proximitat a Manresa i altres motius també de caire logístic, es presentava com una bona alternativa. Per contra, ens sembla una cursa relativament cara (si la inscripció es fa per Internet no són 13€ sinó 14,5 perquè s'hi ha d'afegir les despeses bancàries), tret que siguis "habitant" del Moianès (en pagaries 10€). Curiosa aquesta distinció geogràfica a l'hora de discriminar corredors pel seu lloc de residència i que, no em voldria equivocar, no he vist en cap altra cursa (no dic que no hi sigui). No entraré a valorar si és o no justa -cadascú que digui el que vulgui- però que em facin pagar per cometre el "pecat" de no tenir aquesta mena d'ADN comarcalí ... què voleu que us digui? Doncs no em dóna la gana. De totes formes, si tampoc he optat per aquesta cursa és perquè hem trobat una opció semblant, més propera i sobretot, gratuïta.

Així és, el pla C és qui s'ha emportat la rifa: si no fem els turons de Moià farem els de Manresa. Efectivament, fa unes setmanes vaig publicar una entrada amb la descripció d'un possible itinerari pujant als diversos turonets que estan escampats pel nucli urbà. Si el seguim al peu de la lletra ens hauria de sortir una distància propera als 14 km. la qual suposa un bon entrenament de cara a una futura mitja marató; i quant al desnivell no ho sé però tot plegat i dit i fet, no compto que sigui menor que el de les darreres curses (Navarcles i Avinyó). Jo, que intento defugir de les curses de muntanya, és com si estigués passant per un procés de reconversió; a veure si d'aquí un temps hauré de canviar el nom del bloc per un altre com ara Mountain runner man. Penseu que en qüestió de fe, no hi ha ningú més convençut que un convers! Però vaja, molt haurien de canviar les coses perquè això acabés passant, tot i que com el títol d'una pel.lícula del James Bond, Never say never again.

Us n'heu adonat? Tot aquest rotllo per dir que no podré fer la mitja marató de Terrassa. I és que quan em poso a escriure sóc com el conillet de Duracell, que com més va més escriu.

2 comentaris:

  1. Collooons Joan Carles,
    Podrem coincidir algun dia, o que?. No hi a manera tu!!!.
    En fí, no perdo l'esperança...
    No creguis, que no sortiré a buscar marca, aniré fort, però com conec perfectament el circuit i es un pel exigent, aniré a fer una bona cursa, però sempre per sobre de 1h30'
    Una abraçada!.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó, sembla que ens estiguem evitant! No perdem, però, l'esperança. De totes formes, només coincidiríem a la sortida perquè encara que no vagis a fer marca, estic uns quants esgraons per sota teu.
    Espero que tinguis una bona cursa i que tot plegat, la gent en surti molt satisfeta.
    Una altra per tu.

    ResponElimina