dissabte, 16 d’abril del 2011

Més curses al Bages: ara a Castelltallat

A mitjans de març em feia ressò de l'aparició d'una nova cursa al Bages, en concret la 1ª de Muntanya de Cardona, a partir d'un fulletó de vaig recollir a Torà i de la qual, a més de donar-li la benvinguda, "criticava" el fet que no hi hagués disponible més informació en web per a la gent interessada i que això podia derivar en una escassa afluència de corredors (com crec que va passar). Doncs bé, amb aquesta entrada vull anunciar un segon natalici a la comarca i que vaig saber després de tafanejar una estona pel Web de Ropits i interessar-me per les possibles curses del mes de maig. Es tracta de la I Cursa de Muntanya de Castelltallat (al municipi de Sant Mateu de Bages) i si voleu saber les seves dades més bàsiques, aquí les teniu (fulletó):
  • Distància: 13,5 km.
  • Desnivell acumulat: 465 m.
  • Pendent màxima/mínima: 25%.
  • Inscripció: 10€ (anticipada) i 15€ (el mateix dia de la cursa).
Si accediu al web trobareu també el detall del recorregut en format d'imatge del Google maps i també hi ha l'opció de baixar-se el track en format kml/gpx. No n'espereu una gran logística a l'estil d'altres curses amb més experiència o volada (p. ex. no hi ha inscripció on-line, ni previst un servei de dutxes ni tampoc el cronometratge amb xip) i tot fa pensar que tindrà un caràcter molt casolà i familiar. Per tant, si us van aquesta mena de curses i en un entorn que combina boscos, masies i camps de conreu ja us podeu reservar la data del diumenge, 22 de maig. A més, pot ser una bona oportunitat per una escapada de cap de setmana i fer una mica de turisme rural per una zona on hi ha un bon grapat de residències i que, quan els incendis d'estiu hi passen de llarg, val molt la pena. I si us agrada el tema estel·lar, sapigueu que trobareu també un magnífic observatori astronòmic.

Per part meva ja sabeu que aquestes curses no són les meves preferides (i si fan més de de 10 km. encara menys) però qui sap si encara ens hi trobarem. Tot sigui per participar d'aquest nou naixement i canviar el pla per una mica de muntanya. Per començar, l'organització ja té de guanyat el fet d'haver-se promocionat en un Web de consulta obligada per a tots els corredors populars. No m'estranyaria doncs, que tingués força més participants que la de Cardona, la qual cosa tampoc seria gaire difícil. Per a què enganyar-nos!

2 comentaris:

  1. Jo crec que hi aniré. Es propera a casa, casolana, 1ª edició... Estic entre aquesta o Santa Coloma de Queralt.
    Fa goig veure com neixen curses per tot arreu.

    A veure si ens hi saludem !

    ResponElimina
  2. Hola Malfieten (Albert), no conec cap de les dues però posats a fer-ne una (que tampoc les tinc totes), potser que m'inclini per la de Castelltallat, que m'agafa més a prop de casa que no pas Sta. Coloma de Queralt. I sí, fa goig! Deu ser cosa de la primavera.
    A veure, doncs, si coincidim.
    Records.
    JC

    ResponElimina