divendres, 18 de novembre del 2011

Ni Navarcles ni Ivars! BTT

Doncs sí, aquest proper diumenge el calendari ofereix el que per a mi són dues bones opcions de curses i a més, de les que més m'agraden. Però després de córrer ela setmana passada a Manlleu, he decidit fer un canvi en la meva previsió que vaig fer fa unes setmanes per aquest mes. Recordeu que deia que una de les que podia tenir unes quantes butlletes per fer-la era la que anomenen "La Navarclina" i que com el seu nom indica, té lloc a la vila de Navarcles, molt a prop de Manresa. Es tracta d'una cursa de 10 km. no plana sinó que té un cert desnivell (però res que no haguem fet altres vegades) i que transcorre una bona part per camins i corriols. La d'enguany serà la 3ª edició i pel que veieu l'èxit que està assolint, el primer any (2009) va aplegar la modesta xifra de 69 corredors, l'any següent la cosa es va enfilar fins gairebé els 200 i enguany han tancat inscripcions amb una xifra de 350 corredors, que es diu ben aviat. I amb l'encert -per mi- de no admetre més inscripcions el mateix dia de la cursa. Com deia abans, aquesta no l'havia descartat del tot però ara sí que ho hauré de fer. Doncs bé, un altre any serà i esperem que aquesta edició sigui un èxit.

Però com sembla que aquesta vila s'està potenciant bastant en això de les curses populars, poques setmanes després es farà de nou la Cursa Bell-Race (ja hi vam ser l'any passat) i que com entra en les meves previsions de què fer el desembre, doncs potser substituirem una per l'altra. Oimés si veient com els itineraris d'ambdues són molt semblants i l'únic que els diferencia és la distància (i per no gaire). Per tant, no crec que tingui gaire sentit fer dues curses al mateix lloc en un interval de poc temps, i quan crec que les dues tenen el mateix preu (12€). A més, he vist la imatge de l'obsequi d'aquesta darrera i sembla prou atractiu -una samarreta tècnica de màniga llarga, que ja em fan falta, i amb un bon disseny. Tant per tant, com deia a l'escrit anterior sobre la polèmica de la mitja de Mataró, posats a escollir en igualtat de condicions entre una cursa i una altra, l'obsequi també pot ser un factor a tenir en compte. No creieu?

I per últim, i tal i com ja vaig avançar, confirmo que tampoc faré la Volta a l'Estany d'Ivars d'Urgell. Aquí ja hi vam ser fa dos anys i és d'aquelles que crec que val la pena fer-la algun cop, si us va córrer en entorns rurals, poc asfalt, recorregut bastant planer, un molt bon ambient i no gaire massificada. Comento aquesta perquè hi havia la possibilitat que m'hagués desdit i acabar anant-hi però al final s'ha imposat més el seny que la rauxa. A més, hi ha un altre motiu de pes per deixar-ho estar per a un altre any: l'èxit d'aquesta cursa és tal que han tancat inscripcions uns quants dies abans amb més de 500 corredors (suposo que també hi ha ajudat el fet que s'hi faci també una altra cursa de 5 km.). Fa dos anys hi vam ser uns 350 i l'any passat poc més de 400, amb la qual cosa ja us podeu imaginar que si s'ha arribat ara a la xifra del mig miler és perquè les coses s'han fet ben fetes i la gent no és ximple.

Total, que aquest diumenge no farem cap cursa però tampoc ens quedarem a casa, això sí, si el temps no ens fa la guitza ja que la cosa no pinta gaire bé. En ares de mantenir un cert to de nivell físic ja hem previst una sortida en BTT d'unes quantes horetes. Potser anirem a "explorar" (això sona molt heroic i a aventurer del segle XIX) per la zona de Rajadell, el Cogulló de Cal Torra, etc. perquè és possible que el darrer diumenge de mes faci la primera cursa del circuit ARCS de l'ANBASO i que sense haver vist encara gaire en detall el seu itinerari, ja us avenço que per a gent com jo, més de pla, serà durilla. A més, si finalment m'hi decideixo, podríem dir que aquesta vindria a substituir la de Navarcles, tot i que no són, crec jo, gaire comparables.

I com la història tendeix a repetir-se, aquí us deixo l'entrada de fa un any en què, si fa o no fa, comentava el mateix que ara. Apali doncs, ja us en donaré més detalls de tot plegat i a reflexionar per al 20-N (també quin dia per haver convocat eleccions generals).

2 comentaris:

  1. Que vagi molt bé la ruta en BTT! Jo aquest cap de setmana descanso també... estic una mica saturat de curses i la setmana que ve en faig una altra així que no està malament donar una petita treva a les cames i aprofitar per gaudir del diumenge de forma diferent!
    Veig que l'entrada de la 1/2 de Mataró dóna joc...espero que igual que comentes tu, tothom qui la corri la gaudeixi molt.

    Anem parlant! Salut!

    ResponElimina
  2. Doncs gràcies Dani.
    En el teu cas el descans està molt més que justificat i en el meu també, que ja tinc una edat ... A més, va bé combinar diverses activitats perquè al final el cos acaba massa castigat d'una peça o una altra. Jo la setmana vinent suposo que m'acabaré deixant convèncer pels col.legues i farem la de Rajadell (la primera del circuit ARCS de l'ANBASO). No les tinc totes però per variar una mica. I tu, quina és la teva?
    I sí, l'entrada de la mitja marató de Mataró ha donat una mica de joc. Millor, per això també ha de servir un bloc.
    Salut i qms.

    ResponElimina