dijous, 18 de novembre del 2010

Diumenge: ni Navarcles ni Ivars d'Urgell

Si mireu l'entrada que al seu moment vaig fer sobre possibles curses per al novembre, per aquest cap de setmana apuntava dues opcions, la d'Ivars d'Urgell i la de Navarcles. De la primera en tenim un bon record de l'any passat (que va ser el seu bateig) i per això no descartava tornar-hi, aprofitant també la possibilitat de fer una sortida familiar i després un bon àpat en algun restaurant de la zona. I de la segona deia que com es a prop de Manresa tenia molts números perquè hi comptés amb la nostra participació, tot i que el seu perfil no és, justament, dels meus preferits. Ara bé, després de l'experiència més que satisfactòria de la travessa en BTT Berga-Santpedor, i aprofitant l'estat d'eufòria que teníem en aquell moment, vam comentar la possibilitat de fer-ne una altra pel nostre compte pel Pla de Bages, no tan llarga i de menys durada (potser d'unes 4 hores). I tot i que encara l'hem de concretar, si no hi ha cap imprevist, suposo que l'acabarem fent. Per tant, aquest diumenge tocarà, de nou, agafar la bici.

De totes formes, si ens haguéssim decidit per l'opció d'Ivars d'Urgell cal dir que ja no és viable perquè han arribat al topall d'inscripcions, havent superat les 500 de previstes. Al seu moment ja vaig dir que tal i com havia anat la primera edició -i tenint en compte que avui dia tot se sap i gairebé al moment- no seria estany que aquesta cursa acabés consolidant-se en molt poc temps com una de les més importants a les comarques de Ponent. I pel que sembla -i no voldria semblar presumptuós- no em vaig equivocar. No tinc la dada de les inscripcions del 2009 però sí dels corredors arribats (gairebé 350) i per tant, suposo que enguany hauran augmentat el nombre màxim al mig miler sabent que hauria d'haver anat molt malament perquè no s'hi arribés. Quan les coses es fan ben fetes d'entrada, és més factible pujar una mica el llistó. De fet, ja ho devien tenir tan clar quan no es permet cap més inscripció el mateix dia de la cursa.

Ara bé, voldria comentar breument una qüestió que no em sembla, però, tan positiva: el preu. Fa un any vaig pagar 10€ i enguany el cost de la inscripció és de 14 (12 amb xip propi). Sense saber el cost de muntar una cursa, aquest augment és -en termes percentuals- bastant elevat i potser els organitzadors haurien de plantejar-se si per a properes edicions -que estic convençut que n'hi hauran- seguiran aquesta línia. Potser el preu de la primera edició va ser aleshores massa barat i ara és una manera de posar-se al dia. No ho sé i tampoc voldria que aquesta crítica anés més enllà del que no deixa de ser, més aviat, un pensament en veu alta. També és cert que vist en termes absoluts aquests 14€ no són cap bestiesa i suposo que si la gent ha omplert les inscripcions és que tampoc li deu importar gaire. De totes formes, potser la comparació amb altres curses d'aquesta mateixa distància no seria gaire favorable i si féssim un càlcul de la relació distància/preu, surt més a compte una mitja marató (p. ex. les meves dues darreres de Tàrrega i Mollerussa). Però com diria un economista liberal o neoclàssic, la "ma invisible" del mercat farà posar cadascú al seu lloc i de totes formes, si la qualitat del que s'ofereix és bona (com és el cas d'aquesta cursa), el preu esdevé una variable relativa.

Pel que fa a la cursa de Navarcles, no us puc dir res de primera ma que em faci fred o calor perquè no la conec en persona. De totes formes, he rellegit el comentari que en feia l'any passat i pel que he vist en la informació disponible al Web de l'organització, hi ha aspectes que s'han millorat (p. ex. el de les dutxes i forma de pagament). A més, el preu s'ha mantingut invariable (10€) que, vist el context actual, no està gens malament, sempre i quan després la gent en surti satisfeta. Si més no, enguany han tancat el primer termini per fer les inscripcions (150) i no és estrany que el mateix dia de la cursa s'arribi al màxim de 200 (això sí, amb un recàrrec de 5€), quan fa un any hi van participar només 65 persones, segons la classificació. És clar que llavors el temps no va acompanyar gaire i potser això va espantar més gent a anar-hi. Tot plegat, ja veurem al final com els hi va als col.legues del KATNA i els hi desitjo sort en aquesta nova edició de la cursa. N'estaré pendent i tenint en compte que es a tocar de Manresa, suposo que tard o d'hora l'haurem d'incloure al sarró.

I finalment, ja que parlem de curses encara molt noves i per si no trobeu suficient aquestes de 10 km. i amb perfils no gaire (o gens) exigents, podeu optar per aquesta altra de la qual me'n van parlar fa uns dies per si m'animava. Es veu que no em deuen conèixer prou bé, encara. Es tracta de la segona edició de la Marató Pirata de Montserrat, organitzada pel Koala's Team. Com és seu nom indica i se'n dedueix, és de 42 km. i gens plana sinó que compta amb un desnivell acumulat de ... res, només 5.000 m. No té cap esperit competitiu, ideal per recórrer i conèixer els racons de l'entorn montserratí i, atenció, és gratuïta! (per poder participar només cal inscriure's al web). Altres n'haurien d'aprendre. El que és a mi, però, que no m'hi esperin doncs només de pensar en les hores que hauria d'esmerçar (i de matinada), ja perdo tota la poca esma que em queda. M'estimo més agafar la bici i fer el mateix nombre de quilòmetres però més còmodament.

Per acabar, ja que he fet esment de les edicions anteriors d'aquests curses, potser us interessarà llegir-les:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada