dimarts, 30 de novembre del 2010

Desembre: tria no gaire lluïda

Estem a punt d'entrar al darrer mes de l'any i després de mirar calendaris varis de curses i les nostres agendes, crec que no serà, tampoc, un més gaire lluït. Venim del novembre en què si us heu fixat no hem fet cap cursa -no compto la travessa en BTT Berga-Santpedor- perquè el ventall d'opcions no és que ens cridés gaire l'atenció i havíem deixat enrere un mes d'octubre que, al contrari, n'oferia moltes més d'interessants. Val a dir també que la coincidència de les dates festives -el "superpont" del 6 i 8 i els dies de Nadal i Sant Esteve- amb caps de setmana tampoc ajuda gaire i a més, veureu que una part de les curses que destaqui tot seguit són mitges maratons ja que tenim ganes de fer-ne una que per a mi, serà la segona de la temporada després del meu "fiasco" de Mollerussa.

Fet el preàmbul, les curses que destaco són aquestes (que no vol dir que les acabi fent):
  • La II Cursa del Gall de Sant Fruitós de Bages per al diumenge, 12. Ja la vam fer l'any passat però no repetirem perquè ha ampliat distància (a 12,5 km.) i sobretot, duresa doncs si l'edició anterior no va ser còmode, la d'enguany promet ser més exigent. A més, l'any passat va haver-hi algun detall que no ens va acabar d'agradar. Total, que entre una cosa i altra no compto que ens hi acostem.
  • La 2ª Eco mitja marató de Vic per al diumenge 19. Si fem una mitja aquesta és la que té més números. Més que res per distància fins a la capital osonenca. Però com veurem després, just aquest cap de setmana la competència d'altres curses és bastant forta.
  • I potser per al darrer dia de l'any (divendres 31) repetirem la Sant Silvestre de Berga. Més que res per veure com durant aquests dotze mesos he perdut pistonada per a curses de 5 km. i planes en què, a priori, es pot anar ràpid. Tot dependrà, però, d'on celebrem la festa de fi d'any.
Ja veieu que la tria no és gaire lluïda. Per al primer cap de setmana no hi ha res d'especial que destaqui d'allò més (i el pont del 6 i 8 de desembre no ajuda gaire), mentre que per al segon se'ns va passar pel cap l'opció de repetir la mitja marató de Salou (enguany han canviat la data i el recorregut). El que passa és que per aquest diumenge tenim previst una sortida en BTT per "atacar" un dels cims del Bages amb més tradició: el Cogulló de Cal Torra. I com deia abans, el diumenge 19 és el dia amb més curses interessants doncs tenim la Mitja Marató de Vilanova i la Geltrú, la Pujada a la Seu de Lleida i qui sap si la Santa Bàrbara Race de Súria. Després que l'any passat aquesta darrera fos boicotejada pel conflicte laboral entre treballadors i direcció de l'empresa minera que l'organitza, a poques setmanes de la seva possible celebració no se'n sap res. Tot i així, està anunciada al calendari de la lliga catalana de curses de muntanya. De totes formes, i si sóc coherent amb mi mateix, tampoc hauria d'entrar als meus plans perquè si ja he descartat la del Gall de Sant Fruitós per la seva exigència, doncs aquesta encara amb més motiu. Ja ho veurem.

Ja que n'he parlat, potser us interessarà llegir les cròniques d'aquestes curses de l'any passat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada