diumenge, 21 de febrer del 2010

Preparant la Marató: compte enrere

Aquest matí hem decidit fer la darrera sessió relativament llarga abans de la Marató de Barcelona. La setmana passada vam fer 27 km. i avui n'hem fet una altra una mica més curta, de 22 km. seguint en part el mateix recorregut del diumenge anterior però evitant aquells trams més enfangats, no sigui que per una ximpleria ens lesionem. Diguem que ara prioritzem els aspectes pràctics com la distància per sobre d'altres. En lloc de superar la barrera "psicològica" dels 30 km. hem optat per rebaixar la xifra, tenint en compte el trote que duem acumulat al llarg de les darreres setmanes. Per exemple, pel que fa al meu cas particular, si em paro a pensar em surt que des de la primera cursa de l'any he fet cada cap de setmana una sortida equivalent a una mitja marató o superior. I si no us ho creieu, fem un recompte ràpid: Blanes (20 km.) + Sant Fruitós de Bages (26 km.) + Borges Blanques més la sortida del dia abans (28 km.) + Colònia Valls (25 km.) + La Sèquia (27 km.) i avui (22 km.). És a dir, uns 138 km. I això sense comptar les sortides intrasetmanals.

No sé si tot i el que sembla, aquest és un bagatge prou alentidor com per afrontar la marató amb garanties o encara ens hem quedat curt. Però bé, tot el peix ja està al cove i ja no hi ha temps per més. La setmana vinent hem decidit de fer una sessió més curta i més suau. Al cap i a la fi, queden 15 dies i si fem cas dels consells amb què us estic "il.lustrant", les tirades llargues ja s'han hagut de fer. Com us deia, avui ens han sortit 22 km. havent invertit 1:52h i un ritme de pas d'uns 5':10". De poder mantenir aquest temps ens sortiria un total de 3h:37', inferior al nostre objectiu "maratonià" de les 3h:45'. Val a dir que avui no he tingut cap molèstia (ni de butllofes, coïssor en parts delicades del cos, etc.) però tot i així continuo pensant que correm un pèl més ràpid del que jo crec que podrem resistir durant TOTA la cursa. I és que fins i tot comptant la nostra sessió més llarga (la de 27 km.) hem de pensar que encara ens quedaran 15 km. més. Com deia en la tercera entrega dels consells, de ben segur que al final tot serà una qüestió mental que cap altra cosa.

Acabo l'entrada amb el balanç quilomètric de la setmana que es resumeix en uns "escassos" 29 km. Ens acostem a la recta final i hem de dosificar-nos:

- Dues sortides intrasetmanals: 6,75 km. + 8 (14,75 km. en total).
- Sortida dominical: 22 km.

4 comentaris:

  1. Jo després d'aquesta tirada del Diumenge, crec que estic com per sortir a 5:05-5:10, però prefereixo ser prudent i aplicar un "factor de correcció" de + 10". Sortir a un ritme de 5:15-5:20, i ja veurem com arribo al km 35. I sobre tot, tenir molt clar que no te cap importancia fer 3h48' o 3h42', lo veritablement important es arribar sencer i amb ganes de repetir, i disfrutar i gaudir d'una gran festa per tots nosaltres. Ja ho tenim molt a prop, company!!!

    ResponElimina
  2. Crec que aquesta mentalitat és molt bona i assenyada, sobretot per a gent com nosaltres que som autèntics populars (com molts altres) i que serà la nostra primera experiència maratoniana. Si la cosa va bé ja hi haurà altres maratons per intentar baixar la marca i per tant, per posar-nos pressió a sobre. Bo això del "factor de correcció" que, si fa o no fa, coincideix amb les nostres previsions.

    Ja hem posat tota la carn a la graella i ara a esperar com sortirà de cuïta. Salutacions i seguim en contacte.

    ResponElimina
  3. Hola Laura, muchas gracias. No te olvides de dármelos también cuando estemos en la recta final premaratón. Por cierto, la crónica de Bélgica de tu blog muy completa. La he recomendado a un par de mis estudiantes que se quieren ir de intercambio.

    Un abrazo

    ResponElimina