dimarts, 2 de febrer del 2010

Febrer: pensant ja en la Marató

Fa molt pocs dies vaig publicar l'escrit de les possibles properes curses per al mes de febrer, avisant que com sempre està subjecta a canvis per ser una previsió i, sobretot, que l'oferta no és que ens entusiasmés gaire, amb un predomini de les mitges maratons per sobre de les curses de distàncies menors. A més, hem de tenir present que queda un mes i escaig per a la marató de Barcelona i seguint les veus més recomanables, segurament farem cas d'aquell consell que diu que abans de la cita maratoniana, val més arribar afamat de quilòmetres que no passat de voltes. Per tant, ja us anuncio que les dues primeres propostes que vaig dir (la de Montbrió del Camp i la mitja de BCN) no les farem. En el primer cas perquè ni ho hem considerat (massa lluny per a una cursa de 10 km. de la qual no tenim cap referència) i pel que fa a la cursa de Barcelona, tampoc podríem encara que volguéssim perquè les inscripcions ja s'han tancat (amb un màxim de 10.000 corredors). Enlloc d'aquesta darrera, hi hauria la possibilitat de fer la cursa de Puigverd de Lleida que ja vam fer l'any passat i de la qual en tenim un bon record. Però ...

Tot i així, com tampoc les tenim totes i a falta d'acabar-ho de concretar, té pinta que aquest mes de febrer acabarem no fent cap cursa (potser la mitja marató de Balaguer o Gavà) i el dedicarem a fer entrenaments "a la carta". De fet, podríem dir que ja vam començar el passat dissabte amb una sortida en què ens vam ajuntar fins a 5 corredors (jo mateix, Xavi, Frans, Jordi -que ens va passar la ma per la cara a Sant Fruitós de Bages- i el Jaume -que no ens acompanya gairebé mai a les curses però que és un expert maratonià). Doncs bé, com qui no vol la cosa vam acabar fent un circuit d'uns 18 qms. (segons GPS) per la vora de Manresa (Poal, Parc de l'Agulla, Estany de la Bòbila, Santpedor, Juncadella, presó dels Lledoners i el Poal). En aquest enllaç podeu veure'l amb més detall.

Val a dir que millorant la nostra pròpia voluntat inicial, el nostre ritme va ser prou bo, de ben segur que massa bo per poder-lo mantenir al llarg dels 42 qms. de la marató, ja que vam rodar al voltant dels 5'/km. (en Frans i Jordi una mica menys perquè al final van accelerar el pas i ens van deixar enrere als altres). Això vol dir que creuaríem la meta en un temps aproximat de 210', és a dir, 3h:30' quan ja hem dit més d'un cop que ens conformaríem en fer-ho per sota de les 4h (en cas d'acabar-la) i com a molt bona marca, en unes 3h:45'. Ja us podeu adonar que sigui en un cas o en l'altre, el temps que haurem d'estar corrent és prou alt com per prendre-s'ho amb calma. Sospito que quan ens hi trobem, serà més aviat una qüestió de cap que no pas de cames i fons (que també). I si de cas, a fer els quilòmetres que convinguin però sense passar-nos no sigui que arribem cansats abans d'hora. Si em paro a pensar, me n'adono que la setmana passada les meves cames van fer uns 67 km. de diumenge a diumenge, repartits com segueix:

- Marxa de Sant Fruitós de Bages (diumenge): 26 km.
- Dues sortides intrasetmanals: 6,75 km. cadascuna (13,5 km. en total).
- Sortida vora de Manresa (dissabte): 17,5 km.
- Cursa de l'Oli de les Borges Blanques (diumenge): 10,3 km.

De moment, a córrer entre setmana quan el cos i la feina ens ho permetin i el diumenge, una sortida més llarga (d'uns 25 km.) pel nostre compte. Ja us ho explicaré amb més detall.

2 comentaris:

  1. Hola Joan Carles,
    Acabo de llegir el teu darrer escrit al blog del David i un cop més m'he emocionat amb tot el que dius i se m'esgoten ja les paraules de gratitud. En fi, maco, t'agraeixo infinitament que encara estiguis a prop per escoltar i per oferir unes paraules de consol i solidaritat.

    T'he de dir que arran dels darrers canvis, i que se sumen a tot el que ha canviat la meva vida en poc temps. he necessitat un temps de desconnectar de tot. Poc a poc les coses (crec) que es van posant a lloc. Ara he recuperat la lectura del teu blog i sembla que per fi t'has decidit a fer una Marató. Tot els meus ànims perquè aquest repte et surti bé (que segur que sí, amb el bagatge atlètic que portes) i que assoleixis les bones sensacions que quasi tothom obté quan acaba una marató.

    Jo també m'he apuntat a Gavà. Serà la meva tornada a les curses des de fa molt temps... una altra cosa a recuperar. Potser ens veiem.

    Una abraçada per tu, igual d'especial que la que em vas enviar

    ResponElimina
  2. Hola Natxo, no sóc gaire bo escrivint -ja ho veus en llegir aquest blog- però les vegades que he deixat un comentari al blog d'en David intento fer-ho amb tota la sinceritat possible. Només de pensar en el que us vau passar ja és per mostrar-se solidari, perquè entenc que encara que siguin paraules, pretenen no ser buides ni en va.

    A veure si ens retrobem a Gavà i ens podem saludar de nou. Tot i així no les tinc totes perquè aquest mes premaratonià, a manca de curses que ens atreguin d'allò més, ens ho estem organitzant pel nostre compte. I quan faltin 15 dies suposo que direm prou i a descansar o com a molt, fer alguna cosa suau. Ja aniré informant pel blog.

    Una abraçada.

    ResponElimina