dissabte, 7 d’agost del 2010

De BTT cap a Matarrodona

El passat dijous jo i el Frans decidim d'agafar la BTT i fer una sortida més, en un dels pocs cops que podem escapolir-nos de les nostres obligacions familiars (de laborals també en tenim però que carai ... estem de vacances). Doncs bé, com disposem d'una mica més de temps que en anteriors sortides optem per tirar cap el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac i arribar-nos fins més enllà del Farell, en concret fins al mas de Matarrodona, un objectiu que altres vegades ens havia quedat pendent per haver optat per altres opcions en aquesta zona -com la Vall del Flequer- o per manca de temps. I justament per no perdre'n més del necessari, tirem pel dret fins el nucli del Pont de Vilomara i Rocafort per la carretera local que ve de Manresa, i des d'on comencem la ruta. Així, gairebé just a l'entrada agafem l'anomenat Camí de la Casa Nova que discorre paral.lel a la riera homònima; quan arribem a la Casa la passem de llarg i seguim pel camí de Can Padre i poc després ens topem amb el cartell que ens indica que estem entrant dins els límits del Parc Natural.

Aquí haurem de travessar la riera i pel mateix camí, comencem l'ascensió tenint sempre a la nostra esquerra el vessant de la Serra dels Ermitanets (penseu que en aquest punt l'altitud és de 265 m. i que haurem d'arribar als 560 m.). A la cota dels 359 m. arribem a la masia que dóna nom a aquest camí però que com les altres del voltant es troba bastant deixada i des d'aquí ja contemplem una de les "joies de la corona" d'aquesta zona, com és el mas del Farell. Seguim pel camí i després de fer un gira de 90 graus anem ara paral.lels a la riera de Santa Creu, que haurem de travessar fins a tres vegades (sort que en aquesta època baixa seca). Ara bé, no ens despistem perquè a l'alçada de les restes l'església romànica de Santa Creu de Palou (tot i que amagades) haurem de deixar el camí i agafar-ne un altre a la dreta que ens ha de portar a una cruïlla on podrem triar entre tres opcions, el mas del Farell, el de Puigdoure o el nostre objectiu, Matarrodona (pel camí que mena al nucli de Sant Vicenç de Castellet). Aquí ens trobem a la cota dels 425 m. i encara ens resta pujar un bon tros.

Amb una mica de paciència i esforç -ja sabeu que això de la BTT no és el meu fort, si és que en tinc algun- anem fent i afegint metres a les rodes. Abans d'arribar a Matarrodona passem per davant de l'ermita de la Mare de Déu de la Concepció i poc després ens plantem davant del mas que dóna nom a aquest indret. I tot i que no ens hi podem estar gaire estona creiem que l'esforç ha valgut la pena doncs d'estant aquí es gaudeix d'una molt bona panoràmica de bona part dels relleus del Parc, en primer terme la Carena de la Fosca i més enllà la Serra de l'Obac. Una llàstima que per arribar a aquest punt i que pot ser l'inici de més bones rutes haguem de menester més d'1:30h. (en aquell moment me n'adono que potser fora bona idea contractar un servei d'heliBTT enlloc d'heliesquí). De fet, el mas es troba situat al peu mateix d'un contrafort típic d'aquestes muntanyes de materials conglomerats, al cap damunt del qual hi ha un avenc (a l'esquerra de la fotografia).

Després ens queda la tornada cap a Manresa que potser és la millor part del recorregut, deixant de banda les seves vistes; i és que és gairebé una baixada constant fins arribar de nou al Pont de Vilomara. Això sí, la pujada per la carretera local fins l'entrada a Manresa pel polígon de Bufalvent no ens la treu ningú. Més aviat jo acabo traient la llengua! Per cert, tafanejant i buscant informació pel Web he trobat aquesta fantàstica pàgina on podeu trobar un extens llistat d'indrets d'interès del Parc classificats per tipologia (cases, cims, colls, coves, creus, fonts i tombes) i municipis, les fotografies i una base de mapes de diferents editorials i escales. De fet, per indicar els topònims del recorregut he utilitzat el mapa topogràfic de l'ICC d'escala 1:5.000, que permet un gran nivell de detall (també hi trobareu mapes de l'Alpina i del Centre Excursionista de Terrassa). Us la recomano d'allò més. Per cert, aquesta pàgina s'obre bé amb el navegador Firefox però no amb l'Explorer (deu ser coses del sistema Windows!).

Per acabar, potser us interessaria llegir aquestes altres dues entrades sobre aquesta zona:

Ver Matarrodona en un mapa más grande

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada