divendres, 16 de desembre del 2011

Lleida: a conquerir la Seu Vella!

Aquest proper diumenge al migdia participaré a la que serà la meva penúltima cursa de l'any, en concret la 31ª edició de la Pujada a la Seu Vella de Lleida. Organitzada pel Consorci del Turó de la Seu Vella, és una cursa urbana amb l'al.licient de començar baixant des del turó, planejar pels carrers de la ciutat i el darrer quilòmetre de pujada de nou al turó, per a un total de 10,1 km. I si no tinc mal entés, crec que hi ha un premi especial per al corredor que sigui més ràpid en aquest darrer tram. I si parlem d'una trentena de curses és que deu estar ben organitzada; per què en tingueu una idea, a la primera edició tan sols hi van córrer 25 persones mentre que l'any passat la cursa ja va aplegar 825 i enguany han posat el topall al miler d'inscricpions i ja fa dies que s'hi ha arribat. Per tant, ja vaig fer bé d'inscriure'm amb temps i els que em deien que m'havia precipitat ara ja saben que potser van ser ells els que s'equivocaren. Però és que a més a més dels adults, la jornada comptarà amb uns 500 escolars que participaran en les curses prèvies. El bon ambient, doncs, està més que assegurat.

Com a l'edició passada, la sortida i arribada estaran a la plaça de la Sardana però fins fa dos anys estaven ubicades davant la Porta dels Apòstols. La cursa servira, a més, per inaugurar la remodeladació d'aquest indret. Això ha fet que durant un temps, segons tinc entès, hi hagués previst un recorregut alternatiu al darrer quilòmetre i que la distància s'allargués fins els 10,4 km. Però sembla ser que al final no serà així atès que les obres d'accés per l'esmentada Porta ja han finalitzat, segons el que he pogut llegir en alguns comentaris trobats al Facebook. Sigui com sigui, tant se val una o altra distància ja que en el meu cas no em vindrà de 300 m. oimés si són els darrers, de pujada. Com he comentat amb motiu de les meves darreres curses, no em vindrà d'aquí ja que a les darreres setmanes puc comptar amb els dits d'una ma les vegades que he pogut sortir a córrer (i demà dissabte en serà una), amb la qual cosa, em tornaré a prendre aquesta cursa, un cop més, com un entrenament de qualitat. Diguem que el poc esperit competitiu que abans encara conservava, ara ha deixat pas del tot a un altre de lúdic, d'intentar passar-m'ho bé, no capficar-me gaire pel temps que pugui fer i fins i tot, estic pensant en l'opció d'oblidar-me al calaix el rellotge. Per tant, deixarem per a uns altres les glòries de la victòria i em comformaré amb una actuació "normal". Total, entre tanta gentada com un miler, no crec que vingui d'un centenar de posicions amunt o avall.

Per acabar, recordar que aquesta serà la meva tercera participació a la capital del Segrià d'aquest any, després de la dels bombers i la dels templers. Per tant, alguna cosa ha de tenir aquesta ciutat perquè m'atregui d'allò més les curses que organitza (crec que només em falta la mitja marató de Balàfia). I estic segur que en aquesta de la Seu m'ho passaré tan bé com a les altres dues. A més, serà per a nosaltres un bon pretext per passar el cap de setmana visitant parents, doncs ja sabeu que tinc arrels en aquesta comarca. Deu ser per això que m'agraden les curses d'aquesta contrada. Tot plegat, ja us ho explicaré a partir del dilluns.

2 comentaris:

  1. La vaig fer el 2009 i em va agradar molt. Recordo que el recorregut era força agradable, sobretot quan transcorre per la zona de la Mitjana i la canalització. La pujada final no es fa gaire llarga i no és excesivament dura. Reservant una mica de forces pel final, inclús es pot fer un intent d'"esprint en pujada" i adelantar unes quantes posicions.
    Que hi hagi molta sort!

    ResponElimina
  2. Efectivament,
    El tram del Parc de la Mitjana és, potser, el millor, tenint en compte que bàsicament parlem d'una cursa urbana. I sobre la pujada, què vols que et digui Rodri? a mi se'm va fer una mica llarga, i se m'hagués fet igual de llarga havent-hi reservat forces o no. Per`com ja ho sabia m'ho vaig prendre amb calma. Això sí, d'esprint" en aquest darrer tram ... ni parlar-ne.
    Gràcies. A veure si avui puc penjar la crònica.
    JC

    ResponElimina