diumenge, 22 d’agost del 2010

S'acosta el setembre, s'acaba la sequera

Entrem a la darrera setmana d'un mes d'agost que des del punt de vist de curses es tancarà, amb moltes probabilitats, buit, doncs l'oferta del proper cap de setmana -l'últim- no m'atreu gaire, tot i la possibilitat de participar a la Marxa dels 3 pics de Navàs. Però com tampoc n'estic gaire convençut, abans de fer res que em faci més mal que bé, potser ja ho deixaré estar per al setembre. Parlant d'aquest mes, passarem de la sequera més absoluta a un autèntic revival de tal forma que tindrem veritables problemes per decidir-nos per una cursa o altra. De fet, l'oferta és prou àmplia i interessant que si volguéssim podríem no repetir-ne cap, malgrat que potser ho farem en algun cas puntual.

Dit això, us apunto tot seguit unes quantes curses a les quals he posat l'ull, també en el ben entès que suposo no correré cada cap de setmana. Pel que fa a aquelles que serien novetat tindríem les següents:
  • Cursa de la festa major de Matadepera, el dissabte 4 de setembre. És de 10 km. i té de bo que la inscripció és gratuïta. No tinc ni idea del seu recorregut, si és planer o dels durs i en cas que ens hi acostem ja ho descobrirem.
  • La Mitja Marató de Sabadell, el diumenge 5 de setembre. M'interessaria fer-la tenint en compte que la darrera cursa d'aquesta distància va ser el maig, a Tàrrega. Ara bé, potser és un pèl arriscat tenint en compte l'escassa activitat de l'agost i que arribaré amb un estat de forma francament millorable i el que potser serà més fotut, en uns dies que encara farà calor. En altres paraules, una mitja que en el calendari està posada massa d'hora (per mi, és clar) i si finalment ens decidim, ens ho podrem agafar com un test, un entrenament una mica exigent.
  • La Cursa de la Diada de Térmens, el dissabte 11 de setembre. És de 10 km. i amb un perfil que no ajuda a l'optimisme. Pel que tinc entès sembla ser que té força acceptació ja que a les darreres dues edicions ha aplegat gairebé 400 corredors. Potser aprofitarem una reunió familiar a Lleida per fer-la.
  • La Cursa de l'Esbufegada de Mollerussa, el dissabte 18 de setembre. També és de 10 km. i amb un perfil del tot pla. És curiós però amb la quantitat de curses que es fan a la capital del Pla de l'Estany, aquesta seria la primera per mi.
  • La Mitja Marató de El Pont de Suert, el dissabte 18 de setembre. També hi ha l'opció de fer una cursa de 10 km. si no ens veiem amb cor de fer el doble i tenint en compte el desplaçament que caldria fer potser seria una bona opció per passar un cap de setmana per l'Alta Ribagorça. Ara bé, com aquest cap de setmana es fa també la travessa Matagalls-Montserrat, ja anuncio que tots els membres del "Team" no hi podríem ser.
  • Per al darrer cap de setmana, tot i que la data encara està per confirmar, hi ha prevista la cursa de bombers de Puig-reig (no la de Barcelona!!). M'agafaria prop de casa i seria un bon colofó de mes.
Ja veieu que l'opció de curses és, com deia, prou diversa com per no fer-ne cap. A més a més, també hi hauria l'opció de repetir alguna cursa de les ja fetes l'any passat, com les de Cervera i L'Ametlla de Merola (ambdues de 10 km.) i ... com no, la cursa dels Volcans d'Olot, de molt record per a tots nosaltres. Us n'apuntaria unes quantes més de muntanya (a Avinyó, Moià i Avià) però com ni se m'ha passat pel cap la possibilitat de fer-les, no val la pena.

4 comentaris:

  1. Joan Carles...ehem... diria que la capital del Pla de l'estany és Banyoles i no Mollerussa. Jejeje, ho se: és el síndrome de l'agost; tot el nostre cos està de vacances i es relaxa.
    Salutacions!

    ResponElimina
  2. Les curses les fem dures nosltres mateixos, depenent del ritme que li vulguem donar.
    Jo faré la Mitja de Sabadell, però tinc molt clar que no será per donar-ho tot, si no com un "senyor entrenament".
    La que deu tenir la seva gràcia es la de Pont de Suert, amb pocs participants, però es veu que tracten molt bé als corredors, (vaig parlar l'altre dia amb una noia corredora, i de Pont de Suert, i em va transmetre aquesta sensació),i es una bona excusa per passar un cap de setmana a la zona.

    ResponElimina
  3. Hola Rodri, tens tota l raó del món. L'agost fa que tot es relaxi, fins i tot el nostre cervell. Mollerussa: capital del Pla d'Urgell, no de l'Estany!! Un lapsus crec que disculpable. Mercès per l'apunt

    ResponElimina
  4. Hola Ernest,
    Tens raó, la duresa d'una cursa la fem nosaltres mateixos. El que passa és que de vegades és el que context de la cursa ens pot "provocar" a que la fem més dures. Encara no tinc gens clar quina faré la setmana vinent, més que res perquè tinc les dues cames tocades, ara per un tendó, ara per un bessó. Tenint en compte les circumstàncies, potser debutaré -si ho acabo fent- amb la de Matadepera o Cervera. Ja veurem.
    Seguim en contacte.

    ResponElimina