divendres, 11 de febrer del 2011

Algunes bones propostes per Ponent

Encara en ple hivern, a un mes i mig que entrem a la primavera, ja comencem a rebre missatges de properes curses i de fet, si feu una ullada al calendari us adonareu que el març comença a estar molt més atapeït i fa més patxoca que aquest febrer. Si ara tenim problemes per trobar una bona tria de curses que ens interessin, després els tindrem per descastar-ne unes o altres. Ja hi haurà temps més endavant per fer una futura entrada sobre les possibles opcions a fer el mes de març, com ve sent habitual en aquest bloc. Doncs bé, primer ha estat un correu anunciant-me la IV Duatló d'Agramunt (20 de març) prometent nous circuits i noves sensacions (tal com sona). Ara mateix desconec de quins circuits es tracten i tampoc sé quins van ser els de l'any passat doncs com podeu llegir a la crònica, tot i que m'hi vaig inscriure, al final no la vaig fer perquè encara arrossegava molèsties de la marató de Barcelona. De la informació publicada al Web potser les dades més interessants són la possibilitat de fer curses infantils -la qual cosa sempre afavoreix un bon ambient i, sobretot, popular- i també que la distància total és un pèl superior a la de l'any passat (24 km. i 26 enguany).

Tot plegat, crec que aquesta és una bona opció per tots aquells de vosaltres que us vulgueu endinsar en el món del duatló doncs no compto que sigui gaire exigent (tot i que sempre dic que el grau d'exigència ens el posem nosaltres mateixos) i a més, és bastant barata per tractar-se d'una duatló (10€). Qui em conegui ja sabrà que aquesta modalitat esportiva no em va gaire -sempre he pensat que és molt incòmode haver-se de canviar de sabatilles un parell de cops perquè la cursa a peu es divideixi en dos- però vista la de l'any passat, si mai en faig una, aquesta té molts números.

El segon missatge rebut fa poc és l'anunci de la propera IV Cursa Popular de Puigverd de Lleida, a més del seu III Canicross, per a finals d'aquest febrer. Aquesta és una de les primeres curses que vam fer (ens hem de remuntar a febrer del 2009) i de la qual en guardem un bon record, tant per l'experiència com per la cursa en sí (força ràpida tenint en compte el seu perfil). Estic convençut que de nou, l'ambient popular està més que garantit perquè també hi ha cursa infantil i tot i ser una cursa jove les inscripcions s'acaben exhaurint (enguany un màxim de 500); això prova que les coses s'han fet bé i el que també és de destacar, a un preu encara contingut (10€ o 12€ si no es té xip propi). L'únic inconvenient que pot fer restar atractiu és que enguany no hi haurà lavabos, vestidors i dutxes per als atletes, per unes obres al pavelló esportiu. I és clar, si s'ha de venir de lluny i després un no es pot dutxar o canviar-se de roba amb una mínima intimitat ... no sé jo. Però bé, si la mitja marató de Barcelona també va patir d'aquest defecte (sent una prova de molt més renom i més cara), el cas de Puigverd es pot disculpar. Bo i més si l'organització té l'honradesa d'avisar (vegi's secció "Reglament" i remarcat en vermell). Malgrat això, si voleu conèixer una molt bona cursa popular i ben muntada, aquesta us l'heu d'apuntar a la agenda tant sí com no.

Pel que fa a nosaltres, no entra en els nostres plans per aquest mes perquè suposadament la setmana anterior haurem fet la mitja marató de Balaguer i la setmana següent anirem a la marató de Barcelona per fer-ne un tram (potser l'equivalent a una altra mitja). Per tant, potser que ens reservem les forces perquè dues mitges en un interval de 15 dies no recordo haver-les fet mai. I ja comencem a tenir una edat com per no fer excessos, que després s'acaben pagant i a més, exponencialment.

Per acabar, una tercera cursa -també per les Terres de Ponent- de la qual he rebut confirmació de la seva data. Es tracta de la 4ª Cursa atlètica rural de Torà, una cursa que en els seves tres anteriors edicions no ha aplegat un munt de gent (al voltant de 140-150 persones) però això no la desllueix en absolut. Nosaltres hi vam ser el 2009 i ens ho vam passar bastant bé, a més del fet que ens va sortir també una bona actuació. Pel que veig, es torna a fer a finals de març ja que l'any passat va canviar de data (gener) i de ben segur que continua sent una bona opció a tenir en compte (per l'ambient, entorn i preu), tot i que tindrà molta competència perquè aquest mes el calendari està molt més farcit.

Per acabar ja que les he esmentades aquí teniu les cròniques d'aquestes curses:

2 comentaris:

  1. Joan Carles, fas més tu donant notícia dels esdeveniments esportius que es fan per Lleida que qualsevol campanya publicitària de la Diputació! Sempre m'agrada llegir que les curses ben organitzades, encara que més petites i no tan mediàtiques, són bones experiències per corredors d'arreu. Espero que quedis satisfet de la teva marca sigui quina sigui l'opció que triïs. I l'enhorabona per totes les entrades i les visites que té aquest bloc (ho vas comentar fa uns quants dies i volia felicitar-te per la feina ben feta).
    Salut i cames ;)

    ResponElimina
  2. Hola Irene, gràcies a tu pels escrits en el teu bloc que són d'allò més agradables de llegir. I respecte la difusió de les curses, sempre està bé parlar de les curses ben fetes que conec, o de les quals en tinc bones referències. I a les terres de Ponent sabeu fer bé les coses; una llàstima que més enllà no se n'adonin i que confonguin curses molt massificades amb curses populars i ben organitzades.

    Salut també per tu. I de cames, a mi em comencen a fer figa!!

    ResponElimina