dijous, 17 de març del 2011

Koala'sTeam: Iron Pirats!!

Els amics del Koala's Team em van demanar fa poc a través del Facebook que parlés de la darrera iniciativa que se'ls ha passat pel cap, doncs deuen pensar que algú mira el meu bloc a més de jo mateix i uns quants seguidors fidels. Que en són d'il.lusos aquests, ja, ja. Crec que de tant fer el tarambana amb l'excusa de curses i travesses de molta exigència i duresa, les seves neurones estan més out que no pas in, com potser diria l'entranyable i expert en funcionament del cervell humà, l'Eduard Punset. De què redimonis estic parlant? doncs ni més ni menys que de la Iron Koala, una triatló que enfote-te'n tu d'algunes de les més conegudes per aquests mons de Déu. Per a qui no ho sàpiga, una triatló és una prova que combina la natació, ciclisme i córrer, amb diferents distàncies i que ja només per aquest coctel esportiu, entendreu que es requereixi d'un nivell de preparació física força elevat i un domini de les tres disciplines molt bo, a més d'estar una mica tocat de l'ala, tot sigui dit. Per això mateix, i com encara mantinc una mica de lucidesa mental, en cap moment de la meva breu -fins ara- vida esportiva m'he plantejat un repte d'aquesta mena. Bo i més tenint en compte que res més començar la prova de natació faria glu, glu, glu dins l'aigua ja que si bé sé nedar, només en vaig aprendre el just per no ofegar-me. Com diria aquell, si Déu nostre Senyor volgués que voléssim ens hagués dotat d'ales i d'aletes per fer vida aquàtica.

Si accediu al web de la prova, el primer paràgraf és una autèntica declaració d'intencions: "És un mig Ironman amb el segell Koala’s Team: desnivell i duresa. Volem veure llàgrimes!" I no n'hi ha per menys ja que si us hi animeu haureu de ser capaços de nedar una distància de 2 km. al pantà de la Baells (ple de silurs!), fer 101 km. en bicicleta (3.000 m. de desnivell) i si encara us heu quedat amb gana, la cirereta del pastís són els darrers 25 km. a peu (2.200 m.) de desnivell. Entendreu que amb tot això ja em desapunti i que no hi comptin amb mi, ni tan sols de recolzament en algun punt de control perquè només de veure el més que segur patiment dels participants, ploraria per ells. Encara que tinc fama de ser fred, de vegades sóc de llàgrima fàcil. Però el més bo de tot és que la inscripció és gratuïta i l'organització espera poder donar de menjar i beure a un preu ridícul. És ben bé que agafant la famosa frase de l'Astèrix i Obèlix, aquests koales estan bojos. Tot plegat, que si el 2 d'abril (dissabte) no teniu res a fer i voleu esprémer el vostre cos fins més enllà dels vostres límits coneguts i arribar a uns altres d'insospitats, aquesta és una molt bona opció: allò de "buena, bonita y barata". Per si de cas, jo em buscaré algun compromís important i, sobretot, més descansat: anar a una fira de filatèl.lia, pentinar el gat, veure com van passant els núvols, mirar com em creixen les ungles dels peus, etc.

Per cert, si us penseu que aquesta gent són uns passerells en aquesta mena de reptes aneu ben equivocats ja que si no he vist malament, aquest és el segon Iron Koala que fan. I si no, veieu aquest de l'any passat i compareu-lo amb el d'enguany. M'agradaria conèixer algú que hi hagués sobreviscut i amb ganes de repetir. Segur que el titllaríem d'un "Iron Pirat". Per cert, que em doni les seves mides d'allargada i amplada i la fusta que prefereix per començar a encarregar-li el taüt. Les flors i la banda dedicatòria ja les hi posaran l'organització.

Per acabar, si voleu conèixer alguna altra bajanada del Koala's Team, aquí la podeu llegir.

10 comentaris:

  1. Marathon t'has deixat el detall més psicotròpic: la sortida és des de dalt del pont de la Baells amb un salt de 12m... sinó a nedar des de la voreta i fer 150m de més.
    Tenim patrocinador que ens farà esmorzar i dinar. Només ens falten les cerveses per convidar-vos a tot.

    Estic lesionat, però m'encantaria fer-lo i patir ;)

    ResponElimina
  2. Estan malalts però son bona gent... :-)

    Salut !

    ResponElimina
  3. Raül, tens raó en això del pont, se m'havia passat per alt. Aleshores podríem dir que aquest és un "tetratló"? Si ja es comença fent "ponting", agafem-nos-los ben forts!! M'alegro que hagueu aconseguit patrocinador i per a les cerveses, tranquils que els qui arribin al final ja no els vindrà d'aquí.

    I sort que estàs lesionat. Tot i així recupera't bé.

    Salutacions.

    ResponElimina
  4. Hola Malfieten,
    Aquestes dues qualitats, "estar malalt" (més aviat diria que "pirat") i "ser bona gent" no són incompatibles, afortunadament. Més aviat diria que avui dia van cada cop més agafades de la ma.
    Salut també per tu si goses de fer-la!

    Joan Carles

    ResponElimina
  5. Marathon, el Farreti i el Rubens van fer el primer IronKoala l'any passat i hi repeteixen. Tampoc n'hi ha per tant home... ;)

    ResponElimina
  6. És d'aquells reptes que alguns "pirats" com jo no dubtaríem a fer si ho hagués previst amb certa antel·lació. De bones a primeres, una half de muntanya pot ser directament un suicidi, tot s'ha de dir. Ara bé, no ho descarto per alguna altra ocasió. Em va encantar fer una triatló, però crec que anirem pas a pas i abans d'aquesta hauria de fer una altra vegada una de normal, després una d'olímpica i després...ui, potser no la faré mai...

    Ja veurem com va.

    ResponElimina
  7. Raúl Muñoz anima't que tots els que hi van són debutants en triatló (bé, un parell van debutar a l'IK 2010) i corredors de muntanya. A més, pots fer un sol sector o 2 si ho prefereixes.

    ResponElimina
  8. Albertus, no els conec personalment però si repeteixen vol dir que van sobreviure i amb ganes, fins i tot, de repetir. Deuen estar fets d'una altra pasta. Però que no n'hi ha per tant ... no sé jo. Jo tinc el llindar de sofriment bastant aix, ho has d'entendre.
    Us desitjo sort i un gran èxit en aquest repte.

    JC

    ResponElimina
  9. Raúl, estic convençut que un maratonià com tu i amb les marques que fas faria un bon paper. I pel que dius, ja tens experiència en una triatló. Però aquesta és d'aquelles que si t'ho rumies dues vegades, no la fas. Per tant, no t'ho rumiïs. L'any que ve t'hi esperen.

    Vagi bé per Calella.

    ResponElimina
  10. Raül, efectivament, has de convèncer molt la gent perquè esdevinguin tan "pirats" com vosaltres. En altres paraules, heu de vendre molt bé la moto a la gent perquè s'hi animi. Però segur que el teu homòleg tard o d'hora s'hi animarà.
    Salutacions.

    ResponElimina