dimarts, 31 de maig del 2011

Premis Blocs Catalunya: segon intent

Si recordeu les entrades de l'octubre del 2010 n'hi ha una de les primeres que feia referència a l'entrega dels premis Bloc Catalunya, organitzats per l'associació STIC CAT (Societat de Tecnologia i Coneixement) i als quals molt modestament es va presentar Marathon man. Val a dir que tot i entrar en el grup dels finalistes (10 per categoria), finalment no va ser guardonat sinó que el premi se'l va endur el bloc Blaugranes en cadira de rodes. Si llegiu la corresponent crònica (i crítica) que en vaig fer, acabava dient que per a l'edició d'enguany em reservava la decisió de presentar-m'hi de nou o deixar-ho estar, oimés si tenim en compte que certs aspectes de l'any passat no em van acabar de convèncer (per començar el bloc premiat a la categoria d'esports). Però això forma part del passat i ja sabem també que les opinions són com els culs, que cadascun té el seu de propi i de diferent!

Aquesta entrada només té la intenció de comunicar als lectors i seguidors del bloc que després que el seu autor es reunís a porta tancada amb si mateix, s'ha decidit a presentar-s'hi un altre cop. Però per ser més fidels a la realitat, val a dir que aquesta decisió també ve després que rebés fa unes setmanes un missatge de part d'un dels membres de l'associació STIC CAT (guardaré l'anonimat per si les mosques) al qual, i desconeixent-li aquesta qualitat, al seu moment li vaig enviar un missatge demanant el seu vot, de la mateixa manera que ho vaig fer amb molta més gent que tenia "fitxada" en la meva llista d'adreces de correu electrònic. En el creuament de missatges que vam tenir, jo li vaig exposar les meves reserves (més o menys en la línia del que vaig escriure en la crònica) i ell em va donar bona part de raó dient que havia arribat el moment de fer canvis ja que, entre altres coses, hi havia el risc que els premis acabessin copats per gent mediàtica i/o programes amb un fort suport de part de certs programes de televisió. Així, alguns d'aquests canvis fan referència a:
  • D'entrada es fa la distinció entre el bloc personal, fet i mantingut amb fins no lucratius i/o professionals dels altres que sí tenen aquesta finalitat o utilitzen mitjans proporcionats per l'empresa o organització concreta. Per posar un exemple, blocs com el premiat l'any passat de l'Antoni Bassas estaran ara llistats com a "professionals" i per tant, competint en un altre nivell diferent a la de Marathon man i molts altres (deixant de banda la temàtica). Mireu l'enllaç i hi trobareu tres grans categories i 12 temàtiques.
  • També s'ha canviat el sistema de votació ja que pel que tinc entès ara no serà tan fàcil votar i d'aquesta manera es vol minimitzar les possibilitats d'ús indegut en les votacions o de frau. Però com sobre aquest aspecte no tinc més informació millor no estendre'm no sigui que la digui grossa.
Tot plegat aquesta persona em demanava un vot de confiança i m'assegurava que rere dels premis no hi havia voluntat que esdevinguin "endogàmics" ni cap més mala intenció sinó més aviat el contrari, posar en valor la feina de centenars de blocaires que aporten uns continguts d'altíssima qualitat (aquesta expressió és seva, no pas meva). I com n'estic del tot convençut d'això últim, i perquè també vull continuar seguint donant a conèixer el meu bloc, m'he decidit per seguir el seu consell. Per això, ahir vaig inscriure'l i això vol dir que des del moment que s'iniciï el període de votació popular -i que servirà per escollir els finalistes- us atabalaré periòdicament amb missatges de recordatori perquè em voteu (i pobres de vosaltres que no ho feu!). Per cert, això serà a partir del dia 17 de juny i si teniu algun bloc propi o en sabeu d'algun altre que penseu valgui la pena que ens assabentem de la seva existència, sapigueu que el període d'inscripció finalitza el 14 de juny a mitjanit.

De totes formes, mentre l'any passat vaig fer una campanya bastant activa per demanar el vostre vot (com un polític britànic o americà anant porta per porta dels seus veïns) crec que enguany m'ho agafaré amb més calma. Al cap i a la fi, se suposa que el nombre de vots serveix per entrar al grup de finalistes però això no ha de ser un factor decisiu per escollir el guanyador final de cada temàtica. El temps ho acabarà dient i ens acabarà posant tots al lloc que ens correspon.

8 comentaris:

  1. Em sembla una bona inicativa... Quan sigui el moment compta amb el meu vot...!! Salutacions...

    ResponElimina
  2. Hola Carlos,

    Gràcies per avançat per la teva confiança i el teu vot. La iniciativa, efectivament, és bona. Ja veurem després com acaba tot plegat.

    Seguim en contacte.

    Joan Carles

    ResponElimina
  3. L'acurada presentació, l'amplitut d'entrades, links i temes fan del teu bloc un dels més actius i interessants. Compta amb mi.

    ResponElimina
  4. Raúl, gràcies pel teu suport que venint d'un que sap de què el tema, sempre és d'agrair. Ja us ho recordaré quan comenci el període de votacions.

    Salutacions ben cordials.

    ResponElimina
  5. Has fet bé de seguir el consell. Presentant-hi no perds res, i probablement acabis guanyant més d'un lector nou!

    ResponElimina
  6. David,
    Tens tota la raó. Si amb aquesta iniciativa aconsegueixo guanyar més lectors, la inversió feta serà profitosa.
    Seguim en contacte.

    Joan Carles

    ResponElimina