dijous, 29 de desembre del 2011

Avinyó: comiat de l'any

En poc menys de 48 hores, i si Déu no hi posa remei, hauré fet la darrera cursa de l'any, i com manen els cànons, es tracta d'una Sant Silvestre, en concret la d'Avinyó. Ja hi vam ser jo i el Frans l'any passat i en van tornar molt satisfets, tant per la nostra actuació personal com per l'ambient que hi havia. És per això que creiem que aquesta pot ser una bona opció per acabar l'any, encara que sigui fent més la pena que cap altra cosa. I és que si seguiu el bloc ja sabreu que fa temps que jo no estic en forma i que més aviat vaig de caiguda. Per tant, si jo no espero gran cosa de mi mateix no ho feu vosaltres per mi, doncs no us voldria decebre. I pel que fa al Frans, des del mes de maig que no participa a cap cursa i arrossega també una lesió de menisc que el té una mica limitat. O si més no, això és el que diu ell ja que coneixent-lo una mica no seria estrany que sortís escopetejat i després a veure-les venir. En altres paraules, es donen els factors idonis per anar a la cursa amb la mentalitat de passar una bona estona fent allò que hem estat fent als darrers mesos i anys, i deixar-nos de romanços. Ni nosaltres estem en el nostre millor nivell ni aquesta és la cursa més factible per demostrar el contrari, alhora que el dia tampoc és el més propici per sortir amb un esperit més competitiu.

Quant a la cursa, podríem qualificar-la de mitja muntanya en presentar un desnivell positiu de 300 m. en una distància de 10 km. Això pot semblar que no és gaire -i suposo que és cert- però si feu una ullada al perfil tampoc s'insinua una cursa còmoda. Però com ja hem fet altres de semblants, no ens agafaran desprevinguts i si el pendent d'algun tram ens obliga a caminar més que córrer, doncs no passarà res. Així donarem la raó a aquella gent que pensa que en una cursa popular ha de predominar aquesta mentalitat que cap altra. Al cap i a la fi, aquest dissabte serà el darrer dia de l'any i de ben segur que la gent tindrà més el cap en la revetlla, a part que el fet que es faci a les 4 de la tarda, tampoc hi ajudarà gaire (aquella és, més aviat, l'hora de la migdiada i d'estar-se al sofà no fent-hi res). En aquest sentit espero que la gent s'ho prengui amb aquesta intenció i és que a data d'avui ja s'han superat els 300 inscrits, una pila més que l'any passat. Per tant, l'ambient i suposo que també el bon rotllo, estan més que assegurats.

Per cert, un punt a favor de l'organització és que en relació a ara fa un any s'ha millorat la informació cartogràfica de la cursa, ja que a més del perfil hi ha el traçat del recorregut en una imatge aèria. Aquesta qüestió ja la vaig comentar a mode de suggeriment de millora i si repasseu els missatges escrits després de la crònica, n'hi ha un de part de l'organització on es diu que procuraran tenir-ho en compte per aquest any. Potser tot plegat és una coincidència però m'agradaria creure que el bloc té una certa utilitat. Bé, ja us ho explicaré tot amb més detall l'any vinent i sigui el que sigui, estic segur que ens ho passarem bé.



2 comentaris:

  1. Que vagi molt bé aquesta cursa amb horari tan estrany, però amb poques multituds. No com a Barcelona...10.000 inscrits!!! Perquè és la que em va millor i té un bon perfil, perquè si no...

    Bona entrada d'any!!!

    ResponElimina
  2. Raúl, amb 10.000 persones més corrent pels carrers pots córrer d'amagatotis i ser el "tapat" de la cursa. És a dir, sorprendre a més d'un pel teu bon temps. Ara, per mi és massa gent: tot allò que superi el miler de persones ja ho trobo una mica "atapaidor".
    Demà no serà el cas però tampoc serem pocs, entre adults i nens, i l'ambient festiu suposo que està més que assegurat.

    Igualment, bona entrada d'any. I el 2012 potser serà el del sub 1:25?

    ResponElimina