divendres, 9 de juliol del 2010

Pop Paul 1 - 0 Mag Fèlix

El dimecres tarda m'escapo de la clínica i passo per casa per acabar de tancar assumptes casolans a mig resoldre. Aprofito per descansar una estona i connecto la radio; a aquella hora és gairebé obligatori escoltar el programa d'en Toni Clapés i la seva trepa de col.laboradors "Versió Rac1". Per si no el sintonitzeu sapigueu que quan han de fer un pronòstic esportiu recorren al Mag Fèlix (el de veritat, no a l'imitador) i al seu pèndul. Òbviament li demanen pel resultat del partit Alemanya contra Espanya que es juga aquella mateixa nit, i vaticina que perdrà la "roja". Val a dir que sense ser un seguidor d'aquest personatge ni de la seva carrera com a "pitoniso", tinc entès que no acostuma a fallar gaire. Dies abans, quan ja es coneixien els dos equips finalistes, el famós pop Paul de l'aquari Sea Life de Oberhausen, va pronosticar un resultat invers, que perdrien els teutons. Per si no sabeu la seva trajectòria com a endevinador, dir que en tots els partits d'aquest mundial ha encertat els seus vaticinis del combinat alemany, fins i tot la derrota contra Sèrbia en el primer partit.

Ja tenim, doncs, sobre la taula el duel entre endevinadors. Si ja se'm fa difícil fer cas del que digui un mag sobre una qüestió concreta, ja us podeu imaginar del que pugui pensar de si un cefalòped escull entre una menjadora o una altra, quan l'únic que les deuen diferenciar són les banderoles amb què les identifiquen. No és que vulgui per proselitisme dels serveis d'un endeví (i professions afins) però com a mínim podem pensar que les seves prediccions es basen en uns coneixements previs d'allò que li demanen, en aquest cas trajectòria dels dos equips, estil de joc, lesions de jugadors importants, etc. I després, si volen, ho poden guarnir amb pènduls, cartes astrals i tota aquesta martingala. Ara bé, quina ha de ser la fiabilitat d'un pop, que no deu tenir ni idea del que és el futbol, que deu triar una menjadora i no una altra perquè el mol·lusc que hagi dins li faci més gràcia i que estaria més a a gust en plena llibertat que no fent d'espectacle de fira en un aquari? Jo pensava que en aquest món l'únic ésser infal·lible era el Sant Pare però ja veiem que ni es respecta allò que és més sagrat (sent ell d'origen alemany).

No sé si ara el Mag Fèlix canviarà el seu pèndul per un altre (potser el va comprar en un basar xinès i així li ha anat!) o fins i tot d'eina i tàctica endevinatòria: el poso d'un cafè, ossos de pollastre, budells d'un animal sacrificat en un altar, el color dels excrements d'una cabra i quines més bajanades d'aquestes. Ara bé, si jo fos el pop Paul tampoc les tindria totes perquè havent vaticinat i endevinat la derrota de la ma que li dóna de menjar, potser ja l'hem vist prou. Qui sap si d'aquí uns dies sentim que ha mort d'una estranya malaltia o de tristor per la derrota i poc després veiem que les cartes de les tasques alemanyes han ampliat el seu repertori de plats amb un de nou: pop a la bavaresa! Si finalment això arribés a passar com a mínim tindria el consol d'haver fet una bona feina com a pronosticador (perdoneu però no m'acostumo a adjudicar aquest ofici a un pop), i no pas la colla d'inútils que dia sí i dia també fan pronòstics de com anirà l'economia, la borsa, els mercats, etc. Ja ho diuen dels economistes i analistes financers, que es passen mitja vida laboral fent pronòstics i l'altre meitat intentant esbrinar perquè l'han pifiada. Tants estudis i màsters com perquè després vingui un pop i ens deixi a tots en evidència.

Proposo, doncs, un canvi de govern (a Espanya, no pas a Catalunya) i substituir-lo de ple per uns quants animals (pops i calamars, vaques i bous, gats i gossos, cavalls i ases, uns quants ocellots, etc.), a mode de "Babe, el porquet valent" o "Rebel·lió a la granja". Per cert, algú recorda els famosos "brots verds" que va pronosticar la vicepresidenta Elena Salgado ja fa un temps? O de quan el Ministre de Treball (:D) Celestino Corbacho va dir que mai arribaríem als 4 milions d'aturats? I per acabar-ho d'adobar, ahir al programa del matí del Canal 4 feien una enquesta sobre si la victòria de la selecció espanyol al Mundial ajudaria a Espanya a sortir-se'n de la crisi. Potser que en lloc d'animals al capdavant de les regnes del país hi posem uns quants futbolistes que de tan analfabets que són només saben escriure el seu nom per estampar-lo en els contractes milionaris que firmen. I si canvio de canal, a Cal Cuní l'enquesta que fan entre els teleespectadors demana si els agradaria que Espanya guanyés el Campionat; i sense gaires sorpreses, unes 2/3 parts afirmen que no. Però com a contrast, ell mateix queda sorprès per l'audiència del partit de futbol entre espanyols i alemanys a Catalunya, gairebé un 70%. Ja ho veieu, n'hi ha per a tots els colors!

Última hora: en el moment d'escriure aquesta entrada m'assabento per les notícies que el pop ha pronosticat que Espanya guanyarà la final. Si l'encerta crec que s'haurà acabat menjar pop a la gallega i aquest animal, d'aspecte tan fastigós, passarà a ser considerat com les vaques a l'Índia, sagrat. Potser que li demani que em pronostiqui quina serà la meva propera cursa, perquè amb la feina que se m'ha girat ara, no ho sé ni jo.

2 comentaris:

  1. No fotem!!!..., que a mi m'agrada mooolt el pop a la gallega. De pops sagrats res de res, no fem broma, i la cassola, jejeje.

    ResponElimina
  2. Doncs a mi gens!! Jo sóc més de calamarcets i sípies però aquest animalot sempre m'ha semblat una mica fastigós (i no em demanis perquè doncs no hi ha molta diferència amb els que t'he dit). Després d'haver guanyat Espanya el Mundial crec que les confraries gallegues de pescadors el volen comprar per adoptar-lo (no pas cruspir-se'l).

    Salutacions.

    ResponElimina