divendres, 1 d’octubre del 2010

Manresa: cursa Barraques de Vinya

El diumenge 17 d'octubre tindrà lloc al nucli rural de Viladordis (municipi de Manresa) la sortida de la III Cursa de Muntanya Barraques de Vinya. Òbviament, i si aneu seguint més o menys aquest bloc ja podreu deduir que només pel simple fet que aparegui el qualificatiu de "muntanya" ja em descarto per participar-hi, bo i més sabent que la distància a cobrir és de 22 km. i que el desnivell positiu s'enfila als 800 m. Si bé encara em veuria amb cor de no atemorir-me per la primera dada -sempre i quan fos en pla- per la la segona ja em baixo els pantalons, i sense que ningú m'ho demani. I si bé dono per fet que aquest desnivell ha de ser quelcom assumible per a la gent que més o menys estigui habituada a aquesta mena de curses, això ja no és per mi. Amb la recent cursa dels Volcans d'Olot ja vaig dir prou i crec poder mantenir la meva pròpia paraula durant molt de temps. Si no ho és pel cap, tranquils que el cos ja m'ho anirà recordant de tant en tant.

Aleshores, potser us estareu demanant perquè redimonis en parlo; doncs molt senzill, per fer-ne una mica de difusió, encara que sigui des d'aquest modest bloc atès que m'ha semblat una molt bona, i encara jove, iniciativa i a més a més, perquè si feu una ullada i teniu la sort de conèixer una mica la zona, crec que l'entorn ja s'ho val. Si finalment decidiu córrer la cursa i engruixir les files de corredors populars amants o embogits per fer patir el seu cos, aquí se us presenta una bona oportunitat. Durant 22 quilòmetres per corriols i pistes (gairebé us podeu anar oblidant de l'asfalt) baixareu i pujareu seguint, en part, el recorregut sinuós del riu Llobregat i la riera de Mura, us acostareu a la urbanització de Les Brucardes (per cert, amb un molt bon restaurant) però passareu de llarg -llàstima- per una de les "joies de la corona" d'aquestes contrades i diria també, que de tota la comarca: el monestir de Sant Benet de Bages i el complex culinari, gastronòmic i hoteler que s'hi ha muntat al seu voltant. De barraques de vinya no sé ben bé si en veureu moltes (potser unes 7), tot i que les més conegudes d'aquesta part de la comarca estiguin una mica a l'est, a la Vall del Flequer, com ja es va destacar fa un temps en aquest mateix bloc, després d'una sortida en BTT. I si pel que sigui no us acaba de convèncer fer tanta distància, sempre podeu optar per la caminada paral.lela de 15 km. que es fa, i que serà la setena edició.

Tant se val, potser a la gent no li atreu tant veure en concret aquest element de l'arquitectura rural en franc perill de desaparèixer -si no hi posem abans remei- i en canvi, li vagi més el fet que sigui una cursa de muntanya, la seva duresa i altres "intangibles". A més, el seu preu crec que és força ajustat (15€) i potser altres curses de menor distància però amb més pretensiós haurien de prendre exemple. A més, encara no és una cursa molt massificada ja que a la seva primera edició (2008) la van acabar 85 corredors i 132 a la segona (no tinc dades del total d'inscrits). És a dir, que sospito que són d'aquelles on es viu un veritable "caliu" popular i esperem que el més que probable èxit no se'ls pugi al cap.

Doncs bé, resten dues setmanes perquè us hi animeu. Si hi sou a temps sapigueu que aquest capvespre es farà la presentació de la cursa en un dels restaurants que han obert darrerament al nucli antic de Manresa (l'Sprit de vi de la Plaça del Carme), a les 20:30h. Hi ha previst passar una projecció del recorregut en 3D, comentar una mica de les novetats de la prova i prendre una copa de cava. I si voleu un darrer al.licient per anar-hi, sapigueu que aquest any els corredors podran ... dutxar-se i no a qualsevol lloc, no us penseu, sinó al gimnàs Cube (molt a prop de Viladordis) i que ha estat el darrer en obrir a la capital del Bages.

Per acabar, potser us interessaria llegir aquestes altres entrades:

4 comentaris:

  1. Fantàstic article!
    Has descrit molt bé el que són les curses rurals perquè muntanya no es pot considerar amb +800m.
    Si no vols posar-te a prova durant 3 horetes per la muntanya però vols venir a prendre una cervesa seràs benvingut!

    ResponElimina
  2. Com si vols venir a prendre'n 6 i a més a més, negres i irlandeses...

    Jo hi penso participar i repetir, com a la primera edició

    ;-)

    ResponElimina
  3. Hola Raül, la veritat és que no sé a partir de quin punt es pot considerar una cursa com de muntanya però t'asseguro que per a mi, aquests 800 m positius de desnivells ja en són prou. És clar que mirant la web del Koala's Team això us ha de semblar una excursioneta.

    De totes formes, per poc que pugui m'apunto a la cervesa. Però haurà de ser per a una altra ocasió perquè aquest mateix dia se suposa que seré a Mollerussa per la seva mitja marató (d'igual distància però molt més planera).

    Gràcies de totes formes i endavant.

    ResponElimina
  4. Hola Luigi, aquesta vega tampoc tindrem ocasió de veure'ns i coneixer-nos personalment (com li deia al Raül, seré a Mollerussa). De totes formes, gràcies per les cerveses que, sospito, deuen ser les que em vaig guanyar encertant la timba de la teva marató d'Empúries (si no recordo malament).

    Estaré al cas de la cursa i la teva més que fantàstica actuació.

    Seguim en contacte.

    ResponElimina