dimecres, 2 de març del 2011

Marató BCN: escalfant motors!

Queden molts pocs dies per a la nova cita de la Marató de Barcelona que en molts pocs anys s'ha fet gran i ja ha assolit unes xifres gens envejables per a altres maratons europees. De nou s'ha batut el rècord de participants amb un augment del 23% respecte l'edició de l'any passat, amb poc més de 15.000 inscrits. Òbviament, els mitjans de comunicació catalans i locals se'n comencen a fer ressò i ja van escalfant motors (i val a dir que el món blocaire tampoc ha passat de llarg). En aquest sentit, aquí us deixo l'enllaç a la notícia d'ahir del canal BTV (gentilesa del col.lega Raúl Muñoz) i de la secció d'esport de TV3, presentada per l'inefable Xavier Bonastre. També us deixo aquest altre enllaç que us porta a un extens document (74 pàgines) en format Pdf amb la història de la cursa des del seu naixement, per "obra i gràcia" d'en Miquel Pucurull que, per a qui no estigui ficat en aquest món de les curses populars, és tot un referent. Si teniu una mica de temps, feu-hi una ullada perquè conté dades curioses i us adonareu també de com a partir del 2006, la marató comença a fer un salt espectacular i pel que sembla, encara està saltant (p. ex. una dada significativa: l'any 2005 es va suspendre). La projecció és brutal i hores d'ara ningú s'atreveix a dir quin pot ser el seu sostre.

Per a tota aquella gent que s'ha preparat la cursa seguint un determinat planning, aquesta és la millor setmana (deixant de banda possibles nervis) perquè gairebé tothom coincideix a dir que és quan s'ha de deixar de fer res més i dedicar-se només a descansar. La feina ja s'hagut de fer abans i fer-la ara suposaria més mal que bé. I de ben segur que la setmana següent molta gent tampoc farà res perquè no se sentirà les cames ni tindrà esma per tornar a la rutina de córrer, dels entrenaments, etc. Per part meva, ja sabeu que enguany no hi participaré; després de l'experiència de l'any passat vaig arribar a la conclusió que aquesta no ha de ser la meva distància, si vull continuar gaudint de les curses o si més no, que el grau de "patiment" sigui del tot assumible. I compte, l'experiència va ser molt bona, inoblidable per a tot corredor popular perquè si abans ha fet curses de 10 km. mitges maratons i algunes altres de muntanya, el corcó de la marató apareix, tard o d'hora. Però un cop satisfet, ja està. Al cap i a la fi, penseu que estem parlant de córrer ni més ni menys que 42 km. i no és factible fer-ho sense una bona preparació prèvia i una mica (o molt) metòdica.

Malgrat això, ja vaig avançar fa uns dies que hi serem presents 3/4 parts del "Team" i com bons "germans" ens repartirem la distància: el Jordi té la intenció de fer-la sencera, tot i que enguany no se l'hagi preparat com l'any passat (però com és una roca tampoc comptem que li afecti gaire); jo faré mitja marató i intentaré seguir el seu ritme (és a dir, no sé qui farà llebre de qui) i espero seguir amb les bones sensacions de la cursa de Balaguer; i el Xavi té previst arreplegar-nos a tots dos als darrers 10 quilòmetres. Com va dir aquell: alea jacta est.

Per acabar, si us ve de gust podeu llegir aquesta altra entrada d'octubre del 2010 on ja parlava de la marató de BCN del 2011.

4 comentaris:

  1. Jo sí la correré... a poc a poc i amb ganes de gaudir-la!

    ResponElimina
  2. Joel, doncs amb aquest esperit segur que t'ho passaràs bé. No sé si és la primera que fas però si ho és, de ben segur que serà una experiència inoblidable.
    Sort.

    ResponElimina
  3. Gràcies per la menció, Joan Carles. El cert és que tens raó, nervis apart és la millor setmana. Cal disfrutar de cada moment, tot i que per a mi, aquest any, la marató està plena de reptes i per moments d'una mena de "responsabilitat" amb mi mateix. He fet una preparació molt específica, molt millor que l'any passat, ja que hi vaig participar gairebé de rebot i perquè feia uns bons entrenaments. A veure què tal.

    ResponElimina
  4. Raúl,

    Doncs ara només falta que durant la cursa no surti cap imprevist perquè amb que el he vist de la teva preparació, el resultat final i l'assoliment d'un bon temps està bastant assegurat. Per part meva, no estic gens nerviós perquè com enguany no me l'he preparada, aniré a fer de suport d'un altre, tot i que intentaré fer una bona mitja, a l'estil de Balaguer.
    Com dius tu, a veure què tal surt tot plegat.

    Gràcies i seguim en contacte.

    ResponElimina