
D'altra banda, potser hauré de rectificar després però la impressió que en tinc ara mateix és que, tret d'aquest nombre relativament elevat de corredors, em recorda a algunes de les curses ja fetes per diferents motius: així, podem pensar en la de Puigverd de Lleida (pel seu perfil) o Agramunt (per coincidir amb una altra fira), a part que en tots tres casos la distància és la mateixa. De fet, si ens fixem en el perfil veurem que és molt semblant en ambdues curses, amb un desnivell que és d'aquells que de "lunes a martes, no te apartes" i si de cas, el pendent és un pèl més accentuat a Puigverd i més suau a les Borges. Però bé, quan l'hagi suat ja us ho confirmaré.
A part d'això, la cursa és una bona oportunitat per visitar una ciutat on no hi he estat mai i que suposo poques vegades més visitaré de nou. Em cau una mica lluny i la veritat és que tampoc la conec gaire -com tampoc la resta de la comarca. Segurament deu ser d'aquelles terres anònimes per a molta gent i que només se n'adona que existeix quan sent a parlar del que deu ser el seu recurs més conegut, l'oli. De fet, si mirem xifres de l'Anuari Econòmic Comarcal que edita cada any la Caixa de Catalunya, estem parlant de la comarca on el pes del sector agrícola dins el PIB comarcal és el més elevat del país (gaire un 20%). A més, sense ser la comarca amb menys població, tampoc és que haguéssim de conviure amb un gran nombre de veïns (uns 20.500), dels quals gairebé 6.000 a la capital. De fet, mirant un mapa de la comarca me n'adono que a part d'aquesta, l'altre municipi que em resulta familiar és Arbeca, per allò de les olives arbequines (boníssimes!!). Si recordeu, un dels escrits del mes de desembre feia referència a les IGP i DOP catalanes, sent-ne una la de l'oli de les Garrigues que inclou part de la comarca més alguns municipis del Segrià i l'Urgell. Doncs bé, sapigueu que per a l'elaboració de l'oli d'oliva verge extra de la DOP s'utilitza només oliva arbequina d'alta qualitat i collida directament de l'arbre. Jo, que sóc un devorador de les olives (com el Coco de Barri Sèsam ho és de les galetes) no podria treballar-hi perquè el negoci em seria ruïnós. Això sí, seria un pagès arruïnat però amb la panxa contenta. Si voleu més informació d'aquesta DOP, entreu en aquest enllaç. I si visiteu la comarca no teniu excusa per no comprar-ne perquè ho podeu fer a les 27 cooperatives que hi ha escampades per la DOP.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada