dijous, 11 de març del 2010

Marató de Barcelona: postdata (3)

Per enllestir la crònica de la que ha estat la meva primera marató -potser la darrera?- us penjo una "afoto" de mi mateix (és que ja no tinc cap iaia) on se'm veu amb el dorsal, la samarreta i la medalla. És a dir, les "proves del delicte" o si més, la demostració que vaig pagar la inscripció. Per cert, per "ambientar" una mica el tema, darrera meu hi ha un quadre de no sé quin carrer de Barcelona on, si us fixeu bé, al fons es pot veure el temple de la Sagrada Família, per davant de la qual hi vam passar. No hi ha visita a aquesta ciutat sense aquesta icona. És com fer una marató a París i passar de llarg la Torre Eiffel! Seria del tot imperdonable i per guillotinar als responsables.

Per acabar el tema maratonià, no vull deixar de felicitar als meus col.legues que van fer un paper tan o més digne que jo: en Frans va aconseguir un temps lleugerament inferior al meu i del Xavi (3:52:29h); del Jordi ja sabíem que està un esgraó per damunt nostre, encara que ni ell mateix sospitava que li aniria tan bé (3:30:49h), mentre que el Joan (el noi que ens va acompanyar a la sortida de la Colònia Valls) anava d'un altre pal i amb l'objectiu de baixar de les 3 hores. I a fe de Déu que ho va aconseguir amb un temps de 2:57:49h, òbviament molt lluny de les nostres més modestes pretensions. Per últim, agrair també la tasca de llebre del Jaume que tant a mi com al Xavi ens va acompanyar durant uns quants quilòmetres. En el tram final també havia de fer-ho amb qui arreplegués que encara fos viu però ja no vam coincidir.

Per cert, sabíeu que d'acord amb el rànquing de la Real Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) aquesta marató està considerada com a la segona del calendari nacional en la seva categoria, només per darrera de la de Madrid? Els criteris que es tenen en compte són la capacitat organitzativa, antiguitat, nivell esportiu de la cursa i el dels corredors (segons la seva posició en el rànquing nacional -per corredors espanyols- o mundial -per als altres). Un cop sumades les puntuacions es fa una mitjana de les tres darreres edicions. Doncs bé, la Marató de Barcelona té 795,15 punts mentre que Madrid s'enfila als 986,54 i la tercera és Sevilla, amb gairebé 777 punts. Després ja venen València i Donòstia. Val a dir que la prova de la capital hispalense era considerada la primera a l'any 2008-2009 mentre que BCN la 3ª i Madrid ocupava la 2ª posició. Les posicions s'han intercanviat. Tot plegat, que podem estar contents per haver participat en una cursa tan ben considerada. Ara només faltarà que la guanyem!

Fins aquí les meves cròniques maratonianes. Perdoneu per enrotllar-me tant però cadascú és com és.

4 comentaris:

  1. Doncs hauré de participar a la marató de la meva actual ciutat per donar-li una mica més de "caché"...xDD. Hem de recuperar la primera posició sigui com sigui.

    ResponElimina
  2. Tranquil, Xavi, sense el teu permís ja t'he pre-inscrit. Ara un parell de mesos entrenant-te i veuràs com aviat seràs tan o més conegut en el "mundillo" de l'atletismo popular com qualsevol "bailaor" de flamenc que es preciï.

    Salutacions des de Manresa.

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats, benvolgut Joan Carles, per la Marató (per fi) i per la marca.
    M'hi jugo un peix que per molt que diguis ara 8i t'entenc, que cosnti) l'any vinent repetiràs, potser no BCN però si qualsevol proposta (París, Berlín...) d'una amic d'aquest món tan addictiu.
    He vist el vídeo de l'arribada i 'crec' haver-te reconegut... (pot ser que siguis el de la imatge que queda congelada al final?)
    Vinga, una abraçada !!

    ResponElimina
  4. Moltes mercès, Natxo. Tens raó i aquest és un comentari que ja he sentit en més d'un corredor. Després de la Marató, i si has arribat una mica fos, dius que no en faràs cap més. Però el cuc ja el tens dins i suposo que en farem més. No per canviar-nos de disciplina però l'experiència ha estat bona. Potser buscarem alguna altra fora per tenir un pretext i escapar-nos un cap de setmana. El temps ho dirà. I sobre el vídeo, doncs no sé si al final surto "congelat". Ja m'ho miraré de nou.

    Una abraçada.

    pd: per cert, la cursa dels mussols ja ha tancat inscripcions.

    ResponElimina