dimecres, 15 de desembre del 2010

Què faríeu amb una gallina a les mans?

El passat diumenge es va celebrar a la vila de Sant Fruitós de Bages -a tocar de Manresa- la segona edició de la Cursa del Gall (i la primera del pollet) i a la qual ja en vaig fer referència fa unes setmanes en parlar de la previsió de les possibles curses per aquest mes. A diferència de la de l'any passat, aquesta ha estat més llarga (de 12,5 km.) i amb una recorregut més exigent, per la qual cosa ja em vaig autodescartar (i deixant de banda algun que altre aspecte organitzatiu que aleshores no em va semblar gaire encertat però que suposo es podria disculpar atenent a una certa inexperiència). Doncs bé, vàries coses a ressenyar de la cursa que m'han semblat positives i alguna que altra de curiosa:
  • Aquest cop l'organització ha resolt la qüestió de les classificacions. Desconec si la cursa tenia xip o el temps era pres manualment però si més no aquella gent que es "frisi" per aquesta qüestió ja no caldrà que ho faci. No sé si van arribar al límit de les inscripcions (300) però al final van creuar la meta 219 corredors.
  • Em sembla molt encertada la possibilitat que els i les nenes puguin també córrer i d'aquí la Cursa del Pollet. Això sempre pot animar a més d'un pare o mare a participar-hi a la cursa dels grans i tot plegat contribueix, sens dubte, a crear un ambient molt més festiu.
  • Crec que ja vaig dir-ho al seu moment i per tant no em voldria fer pesat; la informació cartogràfica (ja ho sé, deformació professional!) és bastant bona: el mapa del recorregut es pot visionar en una imatge ampliada i amb bona resolució i el seu perfil -sense ser cap meravella de detall- es pot consultar també des del fitxer Pdf del tríptic.
  • I per últim, no sé si és un encert o no però com a mínim és curiós: ja s'avisava que els tres i les tres primeres classificades tindrien un premi especial. I així va ser: la contraportada d'ahir (dimarts) del diari Regió 7 es feia ressò de com els 6 premiats s'havien de repartir 3 gallines de carn, ossos i plomes i també com més d'un va declinar rebre aquest "honor". La pregunta que em faig és aquesta: cal aquesta mena de regals? Sense voler menysprear-los en absolut -que els temps no estan per dir que no- i ja que parlem de menjar, no seria més lògic un altre que fos més còmode d'acceptar, posem per cas un àpat en un restaurant o un val descompte per comprar una remesa de pollastres a l'ast? Com sóc molt urbanita i no visc en una casa amb jardí o un trist terreny, ara mateix no sabria què fer amb una gallina rondant per casa meva i no m'imagino una fàcil convivència amb el gat i l'hereu del clan familiar. Em podríeu dir que la sacrifiqui i la posi dins una cassola a fer xup-xup ... però és que no se'm dóna bé això de matar animalons tot i que després no tingui cap mena de recança a menjar-me'ls. Que un pot ser una mica babau o infantil però no tan estúpid com per rebutjar un bon plat de carn de pollastre (amb samfaina, bolets, a l'ast, etc.). Serviu-me'l com vulgueu que me'l menjaré de gust.
Per acabar, us adjunto l'enllaç a una galeria de fotos de la cursa (algú hauria de dir als corredors que somriguin quan arribin a la meta) i us en poso una del moment del lliurament de l'obsequi tan gallinaci als tres primers corredors classificats.


4 comentaris:

  1. Ha,ha! Quina gràcia això de la gallina. Quina cara devien fer els premiats... Una pregunta: si les van rebutjar, qui se les va quedar?

    Una historieta, va: fa uns pocs anys, no vaig parar fins que a casa me'n van comprar mitja dotzena per tenir ous frescos per a tota la família. Quinze dies després de tenir-les al pati de casa (eren les vacances d'estiu), quan vaig anar a omplir-los els abeuradors, va aparèixer una serp rondant fastigosament per allà al mig. Evidentment, des d'aleshores se'n cuida el padrí, amb una constància envejable i uns ous de p*** mare!

    ResponElimina
  2. De les tres gallines a repartir, crec que un dels premiats se'n va endur dues cap a casa seva. I aquesta historieta és bona. Vols dir que no et van regalar ous de serp i no de gallina?

    Per cert, no sé com deu ser un ou ferrat de serp?

    Records.

    ResponElimina
  3. Deu ni o quin regal... que en fas ? :-)
    A mollerussa el dia de Sant Esteve fan , ja fa 27 anys, la cursa de l'indiot. El guanyador s'endú un gall d'indi viu ! un troç d'animal.
    Els que mai quedem dels de davant no tenim el problema de pensar que en podem fer de la bèstia.

    Salut !

    ResponElimina
  4. Malfieten, ja tenia constància d'aquest "peaso" de regal a la cursa de Mollerussa. Per això crec que no hi aniré ja que segur que els favorits es deuen voler deixar guanyar pels seus immediats perseguidors. Però com tu dius perfectament, la resta de mortals no hem de patir per aquest premi.

    Salut també per a tu i desitjos d'unes bones festes.

    ResponElimina