dijous, 6 de maig del 2010

No més sopa? Doncs dues tasses!

Tot just acabo la "trilogia" dedicada a la possible incidència de la crisi en el món de les curses populars, amb la idea de fons que potser comença a haver-n'hi un excés i avui m'assabento per informacions d'un bon col.lega que neix una nova cursa, i a les meves terres, a Manresa. Dit i fet, es veu que el Club de Tennis Manresa organitza la primera edició de l'anomenada "Cursa del Mosquit" prevista per a la tarda del dissabte 5 de juny. Sembla que s'ha posat de moda que entitats esportives privades i que no tenen una relació directa amb aquest món, organitzin curses, bé nomes per als seus socis, bé obertes a tothom; així, a part d'aquesta tenim la que us deia no fa gaire de la del Club Natació Manresa (enguany ha fet la 2ª edició) i la que us anunciava el passat març de la primera cursa de muntanya del nou gimnàs Cube, cap al cim de La Mola (el 23 de maig).

Pel que fa a aquesta nova cursa, és de 10 km. i transcorre pels camins la Sèquia de Manresa que travessen part del Pla de Bages (bé, el poc que en queda!) entre els termes de Manresa, Santpedor i Sant Fruitós de Bages. Si seguiu el blog, us serà familiar perquè és una zona que ens coneixem com si l'haguéssim parit, ja que l'hem corregut a peu i en bici, pel dret i pel revés. Ja aviso que a qui no li agradi l'asfalt ho tindrà molt bé perquè no en trobarà ni un bri. És una bona opció per a un dissabte a la tarda, sobretot si el temps hi acompanya, perquè tota aquesta zona és molt freqüentada per caminadors, gent que passeja o entrena per córrer (enllaç al seu recorregut). A més, la cursa comença i acaba al Parc de l'Agulla, que és el punt de reunió de molta gent de Manresa i voltants quan comença a fer bon temps si es vol passar una agradable estona no fent res, estar amb la família, jugar amb els nens, pescar, etc. Salvant molt les distàncies, vindria a ser com una mena de Parc del Retiro de Madrid. En aquesta foto podeu veure una vista aèria del seu estany i a l'esquerra les instal.lacions del Club de tennis. Per cert, curiós nom per a una cursa, la del mosquit. A veure si resultarà que espanta més que atreu gent i que els que s'animin a fer-la hagin de fugir d'una plaga, cames ajudeu-me. Ja posats, que ho acabin de rematar i afegeixin el nom de "tigre".

Si voleu una mica més d'informació us podeu acostar al centre de visitants del Parc de la Sèquia, una mena de cub rectangular folrat tot de fusta, o repescar l'escrit que vaig fer amb motiu de la Cursa de Santpedor (octubre del 2009). Així doncs, procurarem que no se'ns passi per alt quan pensem què fer el mes de juny. I per cert, ja que tothom s'anima a fer curses potser és el moment de treure de la nevera aquella primera idea que vam tenir fa un temps de fer-ne una pels voltants de Rocafort; per començar, el nom ja el tenim: la Cursa de les Tines. Total, si el plat és ple ja no vindrà de dues tasses més!

2 comentaris:

  1. Tota nova cursa és benvinguda...malgrat la crisi.

    ResponElimina
  2. Tens raó Rodri,

    De fet crec que amb la que està caient les curses han de servir de via d'escapatòria d'una realitat quotidiana cada cop més negra. Tota cursa és benvinguda i mentre vagi aguantant, encara més.

    Salutacions.

    ResponElimina